Kucharz
15.05.09, 16:17
Meldowanie naruszeń regulaminu
Najważniejsza rzecz przy meldowaniu wszelkich naruszeń to dowody. Dowody, które nie są w postaci screenshotów lub filmów nie są przez nas akceptowane.
Bardzo ważne:
Screenshoty lub filmy nie mogą zostać zmienione w jakikolwiek sposób.
Rozumiemy pod tym:
Wycinanie
Przekreślanie nicków
Zaznaczanie zdań lub akcji
oraz wszelki inny rodzaj opracowywania
Meldujcie za pomocą PW do GM/GA, którzy w danej chwili są online na forum. Jeśli akurat nie ma nikogo z nich, wyślij meldunek na adres email
lastchaos.pl@gamigo-mail.de .
Pamiętaj o tym, aby Twoja wiadomość zawierała poniższe informacje i w jasny sposób wyjaśniała, co się stało!
Kto melduje wykroczenie? (Ingame Nick/Forum Nick)– Do ewentualnych pytań!
Na którym serwerze nastąpiło wykroczenie? (Miejsce „zbrodni“) – Abyśmy bezpośrednio i szybko mogli tam dotrzeć!
Kto jest sprawcą? – Podaj jego nicka!
Co przeskrobał? (Dokładny opis wydarzenia) – Do rekonstrukcji wydarzenia!
Pamiętaj o załączeniu wszystkich dowodów i dołączeniu wszystkich informacji, o których uważasz, że mogą się nam przydać.
Przykład meldunku:
Drogi teamie LC
KS przez użytkownika XYZ
Mój nick to ABC (Ingame Nick/Forum Nick)
użytkownik XYZ (sprawca) ukradł mi moje moby przed chwilą na serwerze DEF w świątyni GHI (miejsce zbrodni)!(Dokładny opis, jeśli potrzeba)
Wysyłam jako załącznik filmik (Dowód!!), gdzie wszystko to jest widoczne.
[Koniec]
Aby nie wysyłać większych plików takich jak filmy lub kilka screenshotów przez email lub PW, możecie je załadować na strony internetowe, do których podacie nam tylko linki.
Dwie przykładowe strony do upload
RapidShare
ImageShack
Uwaga!!!
Jeden screenshot nie jest dowodem na KS!
W takich wypadkach najlepiej zrobić film (np przy użyciu programu Fraps), lub serię screenshotów, z których niezbicie wynika, kto i jak naruszył regulamin.
W przypadku podejrzenia o używanie speedhacków, jedynym przyjmowanym przez nas dowodem jest film!
Serdeczne pozdrowienia,
Team Last Chaos Polska
Najważniejsza rzecz przy meldowaniu wszelkich naruszeń to dowody. Dowody, które nie są w postaci screenshotów lub filmów nie są przez nas akceptowane.
Bardzo ważne:
Screenshoty lub filmy nie mogą zostać zmienione w jakikolwiek sposób.
Rozumiemy pod tym:
Wycinanie
Przekreślanie nicków
Zaznaczanie zdań lub akcji
oraz wszelki inny rodzaj opracowywania
Meldujcie za pomocą PW do GM/GA, którzy w danej chwili są online na forum. Jeśli akurat nie ma nikogo z nich, wyślij meldunek na adres email
lastchaos.pl@gamigo-mail.de .
Pamiętaj o tym, aby Twoja wiadomość zawierała poniższe informacje i w jasny sposób wyjaśniała, co się stało!
Kto melduje wykroczenie? (Ingame Nick/Forum Nick)– Do ewentualnych pytań!
Na którym serwerze nastąpiło wykroczenie? (Miejsce „zbrodni“) – Abyśmy bezpośrednio i szybko mogli tam dotrzeć!
Kto jest sprawcą? – Podaj jego nicka!
Co przeskrobał? (Dokładny opis wydarzenia) – Do rekonstrukcji wydarzenia!
Pamiętaj o załączeniu wszystkich dowodów i dołączeniu wszystkich informacji, o których uważasz, że mogą się nam przydać.
Przykład meldunku:
Drogi teamie LC
KS przez użytkownika XYZ
Mój nick to ABC (Ingame Nick/Forum Nick)
użytkownik XYZ (sprawca) ukradł mi moje moby przed chwilą na serwerze DEF w świątyni GHI (miejsce zbrodni)!(Dokładny opis, jeśli potrzeba)
Wysyłam jako załącznik filmik (Dowód!!), gdzie wszystko to jest widoczne.
[Koniec]
Aby nie wysyłać większych plików takich jak filmy lub kilka screenshotów przez email lub PW, możecie je załadować na strony internetowe, do których podacie nam tylko linki.
Dwie przykładowe strony do upload
RapidShare
ImageShack
Uwaga!!!
Jeden screenshot nie jest dowodem na KS!
W takich wypadkach najlepiej zrobić film (np przy użyciu programu Fraps), lub serię screenshotów, z których niezbicie wynika, kto i jak naruszył regulamin.
W przypadku podejrzenia o używanie speedhacków, jedynym przyjmowanym przez nas dowodem jest film!
Serdeczne pozdrowienia,
Team Last Chaos Polska