PDA

Zobacz pełną wersję : Prędkość postaci

newerlander
26.07.10, 12:01
Witam, ostatnio dręczyło mnie pytanie kto jest szybszy na tym X lvl. Paladyn na 41 lvl ma skill pasywny który daje mu w sumie 9.3 prędkosci poruszania się Highlander na 38 otrzymuje skill aktywny który podobno daje mu bardzo dużo prędkości lecz szelma na chyba 98 lvl może wyuczyć się skilla który także daje dużo prędkości. Wiec moje pytanie do tych co grali tymi trzema klasami ile mieliście wtedy prędkości bez dopalaczy z IS oraz bez eliksirów od handlarzy. Pozdrawiam

Arkadiusz
26.07.10, 12:34
Paladyn od 41 lvla ma 9,3.
Zamachowiec od 60 lvla ma 8,5. Od 90 lvla 9,0.
Highlander z buffem ma około 11,3. Bez buffa 7,5.

newerlander
26.07.10, 13:12
ok dzięki za odpowiedz :) czyli higlander taki powolny niby a jednak szybki ;p

6Maximo6
26.07.10, 22:51
Szybko przez pewien czas.Trzeba włączać skilla.Innym postacią nie.

Nervous
27.07.10, 14:17
Dziwne. Bo moim zdaniem, może to się wyda głupie, ale... Im mniej punktów prędkości ataku tym atak jest szybszy. Dla przykładu. Brat wykupił skilla pasywa na prędkość ataku. Po zdjęciu miecza: 12, po założeniu: 10. Po założeniu szybciej bije? A więc?

Arkadiusz
27.07.10, 14:33
Nie rozmawiamy tu o prędości ataku, tylko poruszania się... Na przyszłość polecam kilka razy przeczytać pierwszy post, zanim napiszesz swój. Im mniejsza prędkość ataku, tym szybszy atak.

LordArden
27.07.10, 15:24
Dziwne. Bo moim zdaniem, może to się wyda głupie, ale... Im mniej punktów prędkości ataku tym atak jest szybszy. Dla przykładu. Brat wykupił skilla pasywa na prędkość ataku. Po zdjęciu miecza: 12, po założeniu: 10. Po założeniu szybciej bije? A więc?
Prędkość ataku według mnie ma złą nazwę.
Tak naprawdę jest to opóźnienie w ataku - im mniejsza wartość tym szybciej bijesz.

Nervous
27.07.10, 16:46
Nie rozmawiamy tu o prędości ataku, tylko poruszania się... Na przyszłość polecam kilka razy przeczytać pierwszy post, zanim napiszesz swój. Im mniejsza prędkość ataku, tym szybszy atak.

Wybacz Drogi Lordzie, niech karą za moje grzechy będzie stratowanie przez ciężką artylerię. :(

QuintX
03.08.10, 19:14
Prędkość ataku według mnie ma złą nazwę.
Tak naprawdę jest to opóźnienie w ataku - im mniejsza wartość tym szybciej bijesz.

Predkosc ataku jest to odstep miedzy 2 nastepujacymi po sobie uderzeniami :)

LordArden
03.08.10, 19:33
Predkosc ataku jest to odstep miedzy 2 nastepujacymi po sobie uderzeniami :)
O to mi właśnie chodziło :)
Opóźnienie czyli po jakim czasie nastąpi kolejny atak.
Jeśli się nie mylę to 1 w prędkości jest równe 100 milisekund.
Zauważyłem, że przy prędkości 10 rycerz wykonuje atak co równą sekundę.

Prędkość ataku [10] - takie określenie według mnie wskazuje, że im wyższa wartość tym szybciej bijesz.
Opóźnienie ataku [10] - to już troszkę lepiej, zwłaszcza że im mniejsza wartość tym szybciej.

Z określeniem "opóźnienie" można się spotkać w niejednej grze RGP i wyrażona jest właśnie w sekundach. W przypadku mieczów rycerz byłaby to 1s, a dla różdżki czarodziejki 1,2s.