Zobacz pełną wersję : [Problem techniczny: połączenie] Problem z grą (zacina się)
Szymmeczek
19.07.10, 23:36
Dziś rano grałem 2godzinki bez przeszkód w LC. Chciałem zagrać wieczorem, strasznie się cięło, nie mogłem się prawie ruszyć. Usunąłem i wgrałem jeszcze raz ale bez skutku. Proszę o pomoc!
/Zła nazwa tematu!
Upominam, Duszek
Lagi to inaczej opoznienie polaczenia twojego kompa z serverem.
Zazwyczaj pomaga wylaczenie gry i wlaczenie.
Powylaczaj tez all aplikacje kozystajace z neta.
A dlatego wieczorem tnie bo duzo ludzi siedzi.
Jesli nic nie pomaga tzn ze masz za slabego neta.
Ale lagi chyba nie tylko są związane z netem.. Ja niestety mam za słaby procesor i nic na to na razie nie poradzę. Muszę unikać tłumów. ;(
Są dwie opcje. Albo Twój komputer "nie wyrabia", albo Twój internet. Najlepiej sprawdzić i to i to. W pierwszym przypadku wymiana za słabego sprzętu bądź odkurzenie a w drugim trzeba się skontaktować z dostawcą internetowym.
Szymmeczek
20.07.10, 11:10
W last chaos już gram parę miesięcy i nigdy mi się to nie przytrafiło. Sprawdzałem inne gry internetowe i nie miałem tego problemu choć miały większe wymagania... Sam już nie wiem co mam zrobić...
Są dwie opcje. Albo Twój komputer "nie wyrabia", albo Twój internet. Najlepiej sprawdzić i to i to. W pierwszym przypadku wymiana za słabego sprzętu bądź odkurzenie a w drugim trzeba się skontaktować z dostawcą internetowym.
To masz zrobić jak nie pomoże to pisz.
Szymmeczek
20.07.10, 11:29
Komputer mam 3GB ramu, a internet 5MB/s więc wyrabia spokojnie. Mam system Viste, ale już grałe mpare miesięcy i nic nie było. To jest tak: załączam grę, ładuje się, to nawet już ta flaga czy wpisywaniu loginu się zacina... Proszę o pomoc.
Sprawdz jakie masz uzycie ramu i procka podczas gdy jest odpalony client gry.
Możesz mieć problemy ze sterownikami karty graficznej.
Możesz mieć problem ze sterownikami płyty głównej.
Możesz mieć bad sectory na dysku twardym.
Możesz mieć problemy z pamięcią ram.
Możesz mieć jakiś syf na dysku.
Możesz mieć ogromne pingi na łączu internetowym.
Możesz mieć zainstalowany program który obciąża procesor lub pamięć ram.
Komputer mam 3GB ramu, a internet 5MB/s więc wyrabia spokojnie. Mam system Viste, ale już grałe mpare miesięcy i nic nie było. To jest tak: załączam grę, ładuje się, to nawet już ta flaga czy wpisywaniu loginu się zacina... Proszę o pomoc.
Sprawdz jakie masz uzycie ramu i procka podczas gdy jest odpalony client gry.
Możesz mieć problemy ze sterownikami karty graficznej.
Możesz mieć problem ze sterownikami płyty głównej.
Możesz mieć bad sectory na dysku twardym.
Możesz mieć problemy z pamięcią ram.
Możesz mieć jakiś syf na dysku.
Możesz mieć ogromne pingi na łączu internetowym.
Możesz mieć zainstalowany program który obciąża procesor lub pamięć ram.
Tak mowisz, że grałeś wcześniej i nic nie było, fakt nikt nie miał problemów, ale ostatnie zmiany dodały klika rzeczy:
send error raport
zawiechy gry
rozłaczanie (dc)
problemy z clientem
i mase innych rzeczy. Zanim to naprawia troche minie, a w tym czasie trzeba kompa przeczyscic tak aby all dzialalo czyli zero aplikacji ktore obciazaja neta, procka, grafe, ram. Oczyscic z kurzu itp. I cierpliwie czekać.
Szymmeczek
20.07.10, 15:05
Wszytko mam dobrze internet ciśnie, wszytko powyłączane, użycie procka podczas gdy mam włacząną: Pisze Procesor CPU: 50-60%, A Pamięć mam 3GB i pisze: 2.02GB. Ale zawsze tak miałem nie wiem akurat teraz taki kaprys. Nie wiem czy nie bede musiał formatować komputer ale to znów kolejne koszty. Gdy jestem w grze to także tak jakby zmyte obrazy(niewyraźne) mam. Dziękuje wszystkim za pomoc
Nie wiem czy nie bede musiał formatować komputer ale to znów kolejne koszty.
Nie zawsze trzeba formatować :D Ja nigdy nie formatuje komputera i działa lepiej niż u wielu innych którzy formatują. Robisz od czasu do czasu defragmentacje dysku? Przeważnie bałagan w komputerze powoduje dużo problemów o czym sam nie jeden raz się przekonałem
Gdy jestem w grze to także tak jakby zmyte obrazy(niewyraźne) mam. Dziękuje wszystkim za pomoc
Co rozumiesz przez "rozmyte" ? Wrzuć jakiś screen to może ktoś coś na to poradzi bez zbędnych utrudnień.
Nie sama prędkość nata jest ważna, dużo ważniejszy jest ping, a najważniejsze to to żeby nie gubił paczek... to można sprawdzić tu: http://pingtest.net/.
Dobry ping to poniżej 20, grac można jak jest mniej niż 100 (opóźnienie jest wtedy ok 0,5s) Jak net traci paczki to gra wariuje i zwiechy są nawet pół minuty albo cię wogóle wywala.
Jeśli masz skaczący obraz (takie króciutkie przycięcia), zwłaszcza w dratan to znak, że trzeba zrobić w końcu coś z kompem... defragmentacja, czyszczenie (polecam ccleaner), także czyszczenie rejestru, skan antywirusem - szczególnie ccleaner daje szybkie i dobre efekty.
Szymmeczek
20.07.10, 15:25
Sorki ja nigdy nie wrzucałem screenów tak na netka. Mógłby ktoś podać instrukcje to wrzuciłbym. Dzięki.
Chyba tak:
/Double-post!
Upominam, Duszek
Cenzurujesz sam siebie? No nieźle :D
Jeśli chodzi o grafikę to nie widzę tam nic niezwykłego.
PS. Zaraz wpadnie Duszek i cię z edytuję :D
Nie pisze się 2 postów pod sobą.
To nie jest rozmyty obraz wcale :) Zmieniłeś sobie / ktoś ci zmienił opcje grafiki na mniejsze - szczególnie opcja minimalne tekstury dają efekt rozmycia.
Takie ustawienia niejednokrotnie sprawiają, że gra się nie tnie, bo jest mniejsze obciążenie kompa (procesora, grafiki i pamięci), sam zobacz jak lepiej ci się gra.
Szymmeczek
20.07.10, 15:36
Gdybym mógł to bym wrzucił plik Video to wszytko pokazało... Sory za spam.
Film jest dostępny pod adresem: http://http://www.youtube.com/watch?v=W1mIA6-kSTk (http://www.youtube.com/watch?v=W1mIA6-kSTk) Przepraszam za jakość ale nagrywane zostało komórka. dziękuje.
/Double-post!
Upominam, Duszek
O lol... Chlopie rozumiem nagrac za pomoca programu. Ale zeby tefelonem? Facepalm (http://www.youtube.com/watch?v=wjLgekyOZA0&feature=player_embedded) Rozbiles mnie na czesci pierwsze.
A laguje temu ze duzo dzieciakow siedzi. Jak by nie patrzec sa wakacje ;)
Trochę to rozmyte jest. A wcześniej było dobrze?
Nawet z takim obrazem jeśli grasz to pogratulować telefonu^^. Pierwszy raz widzę, żeby ktoś w LC grał na takim sprzęcie... Można wiedzieć jaki model? ;P Net z sieci czy z wifi? Z sieci pewnie drogo by wychodziło... Trochę zboczyłam z tematu ;P
Jak na telefon to dla mnie rewelacja :)
Szymmeczek
20.07.10, 20:56
Wcześniej było wszytko dobrze, nikt przy moim kompie nie siedział oprócz mnie.
Mam lapa Toshibe, nie wiem jaki model, pisze do kumpla czy by mi nie zrobił formata i od razu na Xp, bo z Vistą ciężko. Dzięki wszytkim.
OO to jednak normalnie na lapku grasz... Ja i kolega wyżej po obejrzeniu tego filmiku doszliśmy do tego samego wniosku - że to telefon :D
Następnym razem nie filmuj laptopa tylko odpal fraps albo hyper cam.
Jeśli to lapek to rzeczywiście rozmazany obraz i coś z grafiką jest nie tak... chociaż pewna nie jestem.
Szymmeczek
21.07.10, 18:30
Dzięki wszystkim, problem rozwiązany. Temat do zamknięcia.