Zobacz pełną wersję : GM i jego praca w terenie
Sprawa 1:
Czy GM ma święte prawo przestrzegać REGULAMINU w tym szczególna uwagę zwrócić na poprawność nazewnictwa postaci ??
SexyBicz (http://img529.imageshack.us/img529/7357/noobr.jpg)
To powiedzcie mi czemu nie mogę spotkać GM w grze? Czemu przestrzeganie zasad tworzenia ników jest olewane? Ponoć pierwszym podstawowym zadaniem GM jest przestrzeganie świętego regulaminu i pilnowanie by nie został on łamany.
1. Nazewnictwo. (http://lastchaos-forum.gamigo.pl/showthread.php?t=402&highlight=nazewnictwo+postaci)
Reguły nazewnictwa (http://lastchaos-forum.gamigo.pl/showthread.php?t=404)
Który z GM`ów się wypowie w swojej obronie??
Jak wiecie w każdej grze GM ponosi odpowiedzialność karną za swoje decyzje!
Sprawa 2:
Czy GM może zdradzić swoją tożsamość i dalej pełnić funkcje GMa ??
Czy to nie jest przypadkiem łamanie zasad ??
Czy nie powinno się usunąć takiej osoby z pełnienia powierzonej mu funkcji??
Sprawa 1.
Ja nie widzę w tym nicku nic obraźliwego...
To że ty nie możesz spotkać gm'a nie znaczy że oni nie chodzą, ba często chodzą wieczorem po juno na różnych ch i rozmawiają z graczami.
Sprawa 2.
Wątpię żeby członek Team'u ujawnił swoją tożsamość komuś z spoza składu, ale gdyby jednak ujawnił to pewnie poniósłby tego konsekwencje, być może wydalenie.
Zresztą sprecyzuj o jaką tożsamość ci chodzi o dane personalne czy nick prywatnej postaci.
Powiedz, czemu aż tak bardzo sie uczepiłaś GM-ów i cały czas krytykujesz ich prace? Masz prawo do tego, ale większość twoich postów to tematy złej pracy GM-ów, więc jak tak bardzo ci to przeszkadza to nie zwracaj na to uwagi tylko graj sobie spokojnie. I nie wiem co ci przeszkadza jaki kto daje sobie nick, to jest jego sprawa i nie musi cie to obchodzić. A GM-ów widze dziennie w procku, juno i jakbyś zauważyła to robią ostatnie wiele konkursów, więc masz dowód że są online.
Dawno temu dowiedziałem się parę ciekawych spraw dotyczących prywatnych kont naszych dwóch byłych GMów. Oczywiście nie mam zamiaru zdradzać nicku GMa, ani nicku ich prywatnych postaci. Z tego co sam widziałem oni otwarcie poinformowali swoją gildie (a przynajmniej zaufane osoby) o swoim stanowisku. Pewnie w końcu informacje rozeszły się za bardzo i stracili stanowisko.
Byłem GM przez 3 lata znam prawa i obowiązki GM na wylot to jaką oni tu pełnią funkcje i jakie podejście ich jest do tematu woła o pomstę.
Gdybym tak olewał swoją pracę to wyleciałbym ze składu na ......!
1. Zgłaszam naruszenie i nikt z suportu nie raczy odpisać o postępach w rozpatrywaniu tego naruszenia a jestem bardzo ciekaw jaką karę dostał podchodzi to pod dowolną interpretacje tabeli kar. przy czym mam prawo wnioskować iż np taki gracz został uniewinniony.
2. Skoro GM nic nie robi z Takim graczem który przestawi sobie literki ale jego nik oznacza "[/CIACH]" (co jest ubliżające gdyż nie tylko grają ty ludzie powyżej 18 roku życia) wiec po co jest regulamin i dla kogo ??
3. Praca GM to nie tylko Eventy i doradzanie graczom.
Choć powiem szczerze cieszę się i chwale ich za to że to czynią.
/Upominam, Duszek
Za pietnowanie na forum powinienes bana zaliczyc ;) Co do pracy GM nie wiem czy chodzisz po Juno ale czesto mozna spotkac GMa. Tak jak w procku ;) To ze TY ich nie widzisz nie znaczy ze ich nie ma bo napewno sa. Co do nickow to malo kto sie trzyma tego regulaminu. A co to tego wspomnianego wyzej to gratulacje dla tej osoby za samo ocene. Pozdro
Ok może i się przechadzają ale co dalej?? Chamstwo jak było tak jest i się szerzy.
GM ma być przyjacielem i olewać go bo to kumpel z gildii i mogę sobie pisać co chce? Czy ma być wzorem??
Właśnie jestem na ch1 jest tam GM a na wołaj widzę tekst:
"kupie konto z szelmą minimum 40 lvl szybko"
Czy przypadkiem ów GM nie powinien poinformować graczy, że sprzedawanie kont jest zabronione??
A może się mylę?
Po wizycie GM`a na ch1 odbyłem ciekawą rozmowę z Graczem SexyBicz
Rozmowa na priv (http://img718.imageshack.us/img718/434/noobii.jpg)
Czy to nie jest przypadkiem dowód na to iż GM`i nie olewają tylko LEJĄ na Regulamin Last Chaos Polska.
Avayu gratuluje ci wyboru odpowiednich ludzi by reprezentowali godnie Team.
Już wystarczająco podałem dowodów na to, że Team ma gdzieś nas graczy.
Pozdrawiam wszystkich, którzy mają dość kłamstw i oszustw.
Tez masz problemy. Idz spac lepiej...
P.S Jakos nikomu nie przeszkadza ten nick tylko tobie. Sa gorsze nicki...
Morven, skoro byłeś Gm'em przez 3 lata (jeśli to prawda) i uważasz że GM'i źle pracują to czemu sam się nie zgłosisz tu na GM'a?
Po drugie mówisz a regulaminie a nie wiesz że piętnowanie graczy jest karalne?
Tutaj (http://lastchaos-forum.gamigo.pl/showthread.php?t=16019) masz wszystko to wyjaśnione.
I pytanko co do tego, znasz regulamin, byłeś Gm'em a nie wiesz że na takie rzeczy trzeba dowód? Masz taki to wyślij do Avay'a skargę a nie następny oskarżający temat bez dowodów.
Dodatkowo GM'om się nie płaci za stanowisko co też powinieneś wiedzieć i poza grą mają życie prywatne, a nie ma u nas też wielu GM'ów - http://lastchaos-forum.gamigo.pl/showthread.php?t=3481. Nie znam pracy GM, ale nie sądzę by nie mieli konsekwencji za złe wykonywanie obowiązków, a co robią i kiedy? Tego nie wiemy.
Dowody już dawno są dostarczone. Piętnowanie? proszę bardzo niech mnie ukarają jeśli są w 100% pewni że to jest piętnowanie.
Gracz ten ma nick SexyBicz, co oznacza gdyby się uprzeć Seksowna Plaża. Znajomość słów i ich dykcji w angielskim pozwala rozpatrzeć wiele spraw na różne sposoby. Polecam wpisać w google translator słowo beach i to drugie po czym posłuchać że w drugim słyszymy "Y" a nie "I".
Co do sprawy drugiej. GM-i nigdy nie podają swojej tożsamości, jeśli to robią są w trybie natychmiastowym wydalani z teamu, ale aby oskarżyć któregokolwiek z GMs trzeba mieć poważne powody.
mamy do czynienia ze słowem Bicz czy Beach -
Pejcz czy też Seksowna Plaża
Skoro uważasz się za lepszego to może pora się troszkę doszkolić Duszku.
W slowniku angielskim nie ma czegos takiego jak slowo *Bicz*... Ty naprawde nie masz co robic.
nik tego gracz jest złożony z dwóch wyrazów pochodzących z j.angielskiego i j.polskiego w dokładnej interpretacji oznacza PEJCZ chyba każdy wie do czego on służy.
Kombinacja słów wizualnie kojarzy się ze słowem "Dziwka".
Jak jeszcze ktoś napisze mi "Seksowna plaża" to pęknę ze śmiechu.
Królowa Francji
12.06.10, 09:59
To, że nick jest idiotyczny (przyznam, sama dostaję piany na ustach, jak widzę biegające po Juno Sexilaseczki), nie znaczy, że jest niezgodny z regulaminem. Nie zawiera ciężkiego przekleństwa, nazwy rasistowskiej organizacji, imienia zbrodniarza wojennego ani żadnej rzeczy, które naprawdę powinny skutkować banem. A jakoś nie widzę nigdzie SexiHitlerów, więc podejrzewam, że team takie postaci wykopuje od razu (myślicie, ze nikt sobie równie durnego nicku nie znajdzie? O, zdziwilibyście się!).
PS Co panna SexiBicz miała na myśli, kiedy wymyślała swój nick, każdy wie, i to nie była ani plaża, ani bicz, więc nie wiem, o co wy się tu kłócicie :P
Morven a co ci przeszkadza taki nick? Nie masz swoich spraw tylko się nicku czepiasz?
Szkoda czasu...(twojego:p)
sa ludzie rowni i rowniejsi.
skoro sexybicz moze miec taki nick to chyba moj tez jest ok.
a co do gm i regulaminu to teoretycznie powinni stac na jego strazy oraz nikt nie powinien znac ich prywatnych postaci, no coz polowa teamu jest znana wielu gracza, sam pamietam jak avaya odbijala wraz z innymi grod w dratan
duszek, fak=faq ;p
Dodatkowo GM'om się nie płaci za stanowisko co też powinieneś wiedzieć
Ale mają wystawione referencje przydatne pożniej na roznych stanowiskach,coś za coś.
Drogi Morvenie.
My, członkowie teamu Last Chaos Polska nie mamy sobie niczego do zarzucenia jeśli chodzi o naszą pracę. Jak najbardziej przestrzegamy regulaminu gry i pilnujemy, by inni również to robili. Jeżeli spotykamy się z naruszeniem go, odpowiednio karamy, bądź ostrzegamy gracza. Nie można nam podawać informacji o innych graczach, nawet wtedy, kiedy Ty zgłaszasz o łamaniu przez niego regulaminu do nas.
Jeśli chodzi o nick SexyBicz - masz coś do seksownego pejcza? Ja nie widzę nic złego w tym nicku. Nie jest on ani obraźliwy, czy odrzucający.
Jeżeli coś jeszcze napiszesz, proszę przemyśl to kilka razy przed tym.
Pozdrawiam
Junoumi
Morven czemu się czepiasz takich nicków ? Osobiście widziałem nick treści wulgarnej. Był to rycek w secie emocji, a nick? Z cenzurą napisze bo bana dostane jeszcze... "Nierozje*******".
Tyle mam do powiedzienia moim zdaniem temat zbędny który nie ma sensu.
W ogóle odbiegacie od tematu, kłócicie się o słowa w obcym języku zamiast o prace Gm'ów ?! Żenada. Zakładasz temat? To pisz o nim.
A co do GM'ów to nie mam żadnych zastrzeżeń, choć czasem chce im się poleniuchować i poopalać. :-P
Ps. w jęz. angielskim nie ma takiego czegoś jak "bicz" jest tylko "bitch" i "beach" a tak dla ciekawości "pejs" to jest "whip" ... co Wy w ogóle wymyślacie ?
Z miłą chęcią. Od kiedy słowa zawierające znaczenie Erotyczne można publiczne eksponować w grach tego typu gdzie mamy do czynienia z osobami poniżej 10 roku życia??
Wy sobie nic nie możecie zarzucić ale ja mogę gdyż mam do tego święte prawo.
Podaj mi ptk prawny w którym masz napisane iż składający oskarżenie NIE może wiedzieć o postępach w sprawie którą zgłosił.
Czekam na Twoją kolejną ciekawą wypowiedź.
A pro po tego niku TO JEST TYLKO JEDEN Z NIELICZNYCH PRZYPADKÓW W KTÓRYCH GM NIE REAGUJE. gdybym miał stworzyć listę takich ników zajęło by mi to bardzo dużo czasu.
Kpisz? To tak samo, jak bym zrobił sobie nick 5PI3RD4L4J i byś mi napisał, że to nie znaczy, to co tam jest napisane.
Przedstawiłem jego tok rozumowania w innym świetle. Skoro on rozumie słowo "Bicz" jako "****" to ja rozumie to jako plaża. Nie można patrzeć na świat pod jednym kątem, każda moneta ma dwie strony, a każdy kij ma dwa końce.
Co do reguł nazewnictwa. Nie wiem skąd wytrzasnąłeś informację iż jest całkowity zakaz używania słów : "seks", "sexy", "sex". A co do zgłoszeń. Jedyną informację jaką możemy podać zgłaszającemu to to, że zajmiemy się jego zgłoszeniem.
Jak już powiedziałem proszę o podstawę prawna w tym temacie.
W innym razie uznaję to za brak kompetencji Teamu.
Jak już powiedziałem proszę o podstawę prawna w tym temacie.
W innym razie uznaję to za brak kompetencji Teamu.
Czy aby troszkę nie przesadzasz ? To nie jest sąd polowy,tylko gra . Tak interpretują to Game Materzy i jak zawsze,należy to przyjąć do świadomości .
Jeśli nie posiadają podstawy prawnej to po raz kolejny maja nas gdzieś i każde głupie tłumaczenie jest wymówką od poznania prawdy.
Nie, mamy to zabronione - powoduje to tworzenie furtki na tyłach i robienie machlojek.
Morven jakie podstawy prawne ??? o czym to wogóle mówisz ?? Nudzisz się to wez sobie kodeks karny i poszukaj w nim zakazu ksucia. Jak już znajdziesz to wtedy zacznij pisać kolejne posty na forum :P
Jeśli nie posiadają podstawy prawnej to po raz kolejny maja nas gdzieś i każde głupie tłumaczenie jest wymówką od poznania prawdy.
Nie, mamy to zabronione - powoduje to tworzenie furtki na tyłach i robienie machlojek.
Zbyt profesjonalnie do tego podchodzisz,czy też próbujesz podejść . Nie chcę Cię krytykować,ale wyluzuj,bo nie widzę sensu w Twych wywodach .
Krytykujesz Game Masterów - ok,masz do tego prawo,nikt Ci tego nie zabrania . Chcesz złożyć zażalenie - zrób to,uważasz,że to nie ma sensu - nie rób tego . Twoja rozmowa,czy jak to tam nazwać i tak nic nie zmieni .
A co do nicków Vorgin : VOGRIN Datenprojektion vertritt das ganze Spektrum der modernen Medientechnik. i tu adres firmy: VOGRIN Datenprojektion Zentrale Langgasse 114 .Więc przestań się czepiać nicków bo na każdego coś by się znalazło.
Ok źle się wyraziłem nie podstawę prawną a wytyczne dystrybutora gry w których jest to napisane.
Nie posiadacie tego i twierdze iż to jest tylko wasza ustna umowa w Teamie.
ok nazwa firmy ale też postać z książek. :)
/Double-post!
Upominam, Duszek
Skąd Ty masz pewność co Team ma a czego nie ma?? A nawet jeśli to jest umowa ustna to tak bardzo Cię to boli ?? Czlowieku masz jakiś problem z wladzą ?? Policja Cię spalowala i nie masz na kim się wyżyć ?? Ogólnie rzecz biorąc daj sobie na luz.....
No widzisz Ty mówisz,że postać z książki ja mówię nazwa firmy tak samo jak z innymi nickami rożnie można je interpretować.
Nie będę pisać po raz kolejny tego samego co wcześniej.
Jak się nie zgadzacie wasza sprawa, nikt nie każe się wam tu wypowiadać.
Drogi Morvenie, jeśli chcesz nam cokolwiek zarzucać, to Ty podawaj argumenty naszej złej pracy. My nie mamy się przed czym bronić bo nie masz nam co zarzucić.
3.2. Do użytkowania uprawnione są osoby, które w momencie rejestracji ukończyły 18 rok życia, albo których prawni opiekunowie wyrazili zgodę na użytkowanie. Reguły w poszczególnych grach mogą zawierać postanowienia, w myśl których osoby poniżej określonego wieku nie są uprawnione do użytkowania tych gier, nawet jeśli ich prawni opiekunowie wyrażą na to zgodę. Podczas rejestracji i użytkowania (por. punkt A 4) użytkownik wyraźnie zapewnia (i) o swojej pełnoletniości i zdolności do czynności prawnych lub (ii) w przypadku osób niepełnoletnich - o istnieniu zgody prawnych opiekunów. gamigo przysługuje prawo do wezwania w dowolnym momencie do przedstawienia na piśmie dowodu pełnoletniości lub oświadczenia przedstawiciela prawnego o wyrażeniu zgody.
Myślę, że to zamyka sprawę wiekową i poprawności słowa "sex"
Zamykam, Duszek