Zobacz pełną wersję : Rycerz 17 lvl vs Dibloras
Witam! Mam rycerza na farmie. Ma on 17 lvl. Czy z moim lvl dam rade zabic diblorasa.Mam event rycka +15, set na farme 20-22+5 (łącznie z tarczą), konia wierzcha 37 lvl, smoka peta 26lvl, 3x kamien cienia, 3x lza rycka. Użył bym też wszystkich rodzajów nenów i karrów (wszystko na 12 lvl), kwiatków z ewentu kwitnącej wiśni i dużych porcji ataku oraz defa. Czy z takimi cudeńkami dam mu rade?Jaką biżuterie założyć?W co rozdać ptk peta? Czekam na odpowiedź jakiegoś obeznanego człowieka ;)
Powiem tak, 3x łzy rycka , pet cały w obrone, i lejesz go spokojnie :)
Eh...
Nie ten dział...
Głupie pytanie...
Były już takie tematy...
Teoria nie zawsze jest tak piękna jak praktyka, sam musisz zobaczyć...
http://www.youtube.com/watch?v=S0w_TFqt2LI
wiem szelma bije na odległość , ale rycek ma dużo więcej defa i hp.Zakładając że w peta wbijesz defa magicznego na maxa i niebieski nen 12lvl masz ok 200defa magicznego, zakładasz 3 kamienie cienia ,czerwony nen 12lvl + dużą porcję obrony i leczysz się :) prosta recepta Dibloras trafia Ciebie co jakiś czas a ty zdążysz się wyleczyć jak coś uciekasz leczysz hp i robisz tak aż nie zabijesz
PS sam buff koński i czerwony nen dają 950obrony +obrona normalna rycka = zabity dibloras :)
Ta szelma z filmika nie miała bufów konia
Spróbuje go zabić, będe robił filmik frapsem, a jak się uda to dam na youtube. Defa będzie około 1750 ze wszystkimi bufkami i nenami( ale bez peta w defa), a ataku około 850 ( też z bufkami i karami itd.) W co mam dać pkt peta?(def mag czy fiz)
Oczywiście,że w obronę magiczną . Na Diblorasa potrzebna jest Ci tylko i wyłącznie obrona magiczna + unikanie magii .
ale wali też fizycznie :) więc tak jak pisałem będzie najlepiej a przy obronie ok 1700 fizycznej i magicznej ok 200 to nie będziesz mieć najmniejszych problemów
Poszedłem z kolegą tytkiem (17 lvl), który miał event +8,2x łza i kamień cienia. Użyliśmy nenów i karrów na 6 lvl, buffków konia,daliśmy sobie swoje bufki nawzajem, a smoka 26 lvl dałem całego w atak. Zabiliśmy go w ~15s. Założyłem 3x kamień cienia i zabrał mi zero hp (same missy). Myśle, że sam też bym go ubił bez najmniejszego problemu bo były same missy, a i tak biłem więcej od kumpla. Zabije go sam i zrobie ten wspomniany filmik.
PS: Mamy z kumplem super takyke na wywołanie Diblorasa. Kolega idzie na małpoludy i bije, a ja objeżdżam szybko Juno w poszukiwaniu bossa. Po drodze pytam się napotkanych graczy czy boss był. Jeśli go nie było to dojeżdżam do kumpla i bijemy małpoludy przez 15 min.Jak niewyjdzie to zmeniamy ch. Jeśli boss nie był zabity, albo jest gdzieś w świecie to max 20min i już jest koło nas :)