Zobacz pełną wersję : Nova chaosu
Teoretycznie Terra ma 550% obrażeń (http://lastchaos-forum.gamigo.pl/showpost.php?p=103393&postcount=22), a Nova na 5lv 560% (http://lastchaos-forum.gamigo.pl/showpost.php?p=103397&postcount=26).
Czy ktoś może mi w takim razie wytłumaczyć, dlaczego obrażenia z novy są dwa razy mniejsze od tych z terry?
Mam 69+14, terrą biorę 14.5k (tomb), a novą 7.5k (mc, w innych miejscach jeszcze nie próbowałam)
Musze powiedzieć, że rozczarował mnie ten skill, napaliłam się na te 560% :(
Nova uderza dwa razy. Tak jak przy podwójnym ciosie obrażenia pokazane są tylko za jeden atak. Jeśli oba trafią nova jest silniejsza, mimo, że wyświetla się mniej.
Nie chce zakładać nowego tematu więc pytanie zadam tutaj: czy nova chaosu zwiększa atak? Gdzieś słyszałem, że ikonka wchodzi ale nie zwiększa ataku, a znowu na wetpie pisze, że zwiększa atak. Czekam na odpowiedź :)
Tu lepiej, żeby wypowiedziała się już przawdziwa czarownica. Z tego co wiem efekt zwiększenia ataku nie działa w pvp, podobnie jak strach, w pve już tak. Można to sprawdzić, niestety ja nie mam takiej możliwości.
Podnosi atak zawsze, mimo, że nie zawsze wchodzi dmg. Na arenie kilka razy dostałem novą chaosu, atak wzrósł z 1900 do 2300.
strach działa w pvp bo go dostałem i jak głupek łaziłem w kółko:p
Właśnie z tego co pamiętam u mnie nova nie podnosiła ataku, a strach nie działał. Ale warto to sprawdzić, bo nie jest to nic trudnego do zrobienia.
Ok w takim razie mam jeszcze jedno pytanie :)
Dlaczego czarka, która ma mniejszy lv Novy bierze nią więcej ode mnie?
Kolega ma 73lv, broń 69+15 i 4 poziom novy, ja 70lv, 69+14 i 5lv
Różnica w ataki broni... Ty masz +14, kolega +15.
Lukasz1994
28.05.10, 19:07
Ok w takim razie mam jeszcze jedno pytanie :)
Dlaczego czarka, która ma mniejszy lv Novy bierze nią więcej ode mnie?
Kolega ma 73lv, broń 69+15 i 4 poziom novy, ja 70lv, 69+14 i 5lv
zależy jak duża jest różnica zadanych obrażeń. Jeśli koło 80dmg to różnica w ataku broni a jeśli więcej to może nie kupiłeś jakiegoś skila itd.
mam wszystkie skile, roznica jest ok 500
Po 1 on ma 3 lvl więcej, czyli 10-11 magii więcej.
Po 2 sprawdźcie jakie macie biżuterie - może on ma więcej magii?
Po 3 on ma broń +15, więc atak większy.
Po 4 może masz przeklętą broń
Po 5 może masz dużego reda
Po 6 może on ma buffy końskie a Ty nie / mniejsze?
Różnica między lvl 4 a 5 to 40%, więc jak walisz ok 3k z ręki to będzie ok 1200 na Twoją korzyść. Jeśli on wali o 500 więcej to musi mieć atak 1700 większy, co jest bardzo trudne do uzyskania na tym lvl.
Jeśli to dobry kolega to zamieńcie się brońmi i sprawdźcie jaka jest różnica. I napisz jaką macie biżu, bo to ciekawe skąd taka róźnica.
Co do nowy i terry - powinieneś sprawdzić je na tym samym mobie, bo thomb jeśli wyzerowany to dużo większe obrażenia można tam zrobić (nie wiem na czym bijesz w mc, ale podejrzewam, że perfekty zbierasz). No i terrę pomnożyć przez 2. A jeśli masz wątpliwości to sprawdź z linijką na pasku życia moba;P
PS. Czy celność / uniki (jeśli walicie siebie a nie moby) wpływa na wartość pojedynczego ataku? (pomijam miss, ale czy jak skill wejdzie to celność zwiększa obrażenia?)
Celność zwiększa obrażenia od ciosów krytycznych (i to nawet sporo), ale z tego co zauważyłem, to nie wpływa na obrażenia od skilli i ciosów normalnych. Ale ja nie mam umiejętności mnożących podstawowe obrażenia, tylko taki o stałym ataku 400 i wszystkie sprzed specjalizacji.
Na duszach po założeniu ACC z 2x celnością obrażenia zadawane przez ciosy krytyczne wzrastają o około 150. Nie wiem jednak czy kolejne takie ACC nie zadziałałoby już słabiej lub mocniej. Jak znajdę odpowiednie, to na pewno sprawdzę.
Po 2 sprawdźcie jakie macie biżuterie - może on ma więcej magii?
Co do biżu, to oboje mamy na celność i abs
Po 4 może masz przeklętą broń
Nie mam przeklętej broni
Po 5 może masz dużego reda
Mam 155 pkt dobra :)
Po 6 może on ma buffy końskie a Ty nie / mniejsze?
Oboje byliśmy w mc bez końskich i na kadawerze strażniku on bił o 500 więcej
Poza tym kolega ma 600 celności, ja 650
Jak będzie on-line jeszcze dopytam o szczegóły :)
Odpowiedź prosta: broń, między +14 a +15 jest spora różnica.
1. Pasywy
2. Dmg broni różni się co najmniej o 50 (magia +50 z +15)
3. Robi cię w konia
1. Pasywy
MAM WSZYSTKIE SKILLE
3. Robi cię w konia
Hehehe oczywiście możliwe, ale osobiście wątpię
Czyli wychodzi na to, że +14 wcale nie jest takie dobre
Zamień się z nim na próbę brońmi, jak mówiłam wcześniej, wtedy różnica zadawanych obrażeń powinna być ok. 1k na Twoją korzyść (jeśli zgadzają się moje małe obliczenia) - chociaż jak pisałam nie sądzę, żeby sama broń taką różnicę robiła jeśli ma tylko 1 plus więcej. Może on miał niebieskiego karra akurat? Albl lvl karra wyższy niż Twojego?
Nasze staty bez końskich, bez peta, bez dopalaczy, tylko broń i set:
Ja
Magia 1327
Celność magiczna 655
Uniki magii/fizyczne 240/262
Inteligencja 136
Kolega
Magia 1480
Celność magiczna 647
Uniki magii/fizyczne 399/391
Inteligencja 148
OBRAŻENIA test przeprowadzany na gremlinach(tylko z końskimi)
Ja mam 70lv, druga czaro 73lv
Ja z 69+14 (moja broń)
Zwykły hit 2.3k
Terra 13.8k
Strzała lodu (7lv) 9.2k
Krąg ognia 7.5k
Nova chaosu (5lv)8.1k
Kolega z 69+15 (jego broń)
Zwykły hit 2.6-3.3k
Terra 15.6k
Strzała lodu (4lv) 7.8k
Krąg ognia 8.5k
Nova chaosu (4lv) 8.7k
Ja z 69+15
Zwykły hit 3.2k
Terra 15.2k
Strzała lodu 10k
Krąg ognia 8.3k
Nova chaosu 8.9-9k
Kolega z 69+14
Zwykły hit 2.3k
Terra 14k
Strzała lodu 7k
Krąg ognia 7.3k
Nova chaosu 7.9k
A więc z taką samą bronią czarka, która ma mniejszy poziom novy zadaje tylko o 200 mniej obrażeń
Ja bym bardziej zwróciła uwagę na to, że różnica ataków pomiędzy +14 a +15 to aż 10%.
odpowiedz jest prosta - wyswietlana jest tylko polowa obrazen. ale tak apropo novy chaosu mimo jest poteznego ataku stanowczo bym ci ja odradzal.poniewaz na pvp jesli ktos przezyje ja to juc po tobie bo jego atak jest zwiekszony o 500(!) i tym bardziej odradzam na pve poniewaz nova chaosu jest za slaba zeby od razu zabic np mumie a tak jej zwiekszy dmg ze bedziesz miala problemy :P
Hehe juz sie oswoilam z tym skilem :) W tombie uzywam tylko w pt albo na dobicie. A w pvp malo kto to przezyl :D