Zobacz pełną wersję : Bitwa o Dratan i praca GM
To co się dzieje na bitwie o dratan już przegina miarke.
Co tydzien coraz więcej bugów używają , wysylane są dowody , gm nie reaguje.
NiViS i Hunters non stop wchodzą w bugi , i nic to ma być ta praca gm ?
Może jakiś gm jest w jednej z tych gildii i pomaga ?
bo żeby w 30minut dostali się do kryształu to nie jest normalne bez używania bugów ?
Ah te teorie spiskowe z rodem serwera Ibres. Niby dostali kanał RPG to ich ponosi fantazja.
tak trudno hypercama odpalic?
od razu zaznaczam, nie odpisuj, ze komputer masz za slaby bo na pewno jest w Twojej gildii spora grupka osob, ktore moga to zrobic ;)
imho lenistwo ;]
Lukasz1994
23.05.10, 20:31
pawlik ma racje;D jak zwykle;P
a hypera możesz na wysoka rozdziale tylko siedź w miejscu i np obserwuj
A ja zbocze z tematu...
Proponuje zrobić jeden wielki temat, w którym niezadowoleni gracze mogliby się żalić jacy to gm'i są stronniczy i źli...
Używają bugów ? Rób film.
Uważasz że gm'i są stronniczy ? Napisz do Avayi na skargę.
Jak nie chcę ci się żadnych z tych rzeczy to proponuje przestać chodzić na bitwy. Czego oczy nie widzą temu sercu nie żal. Nie będziesz widzieć co się tam dzieje to i ciśnienie nie będzie ci się podnosić.
To nie sa teorie spiskowe,lecz realia bitw o grody.I takie sytuacje wystepuja nie tylko na Ibresie,lecz rowniez na Kathar.Gdyby byly to pojedyncze przypadki to mozna wybaczyc,ale jezeli takie cos powtarza sie co tydzien badz 2 i nie widzimi zadnej ingerencji ze strony teamu LC to normalnie rece opadaja.Po raz pierwszy od dluzszego czasu widze GM'a na bitwie od czasu posiadania grodu przez guilde ImmrotaIsTM.Widzac osobe ,ktora jest bez guildy(zabronione w regulaminie) i bioraca udzial w bitwie na dodatek wchodzac w srodek punktu ozywienia i uzywajaca speed hacka(sam gram szelma i wiem dokladnie jak dana postac sie zachowuje.Po kazdym hitcie szelma opuszcza kusze.Natomiast pewna osoba bije jak z dzialka,trzymajac caly czas ja przy szyi i wykonujac szybciej atak niz jakakolwiek inna szelma).
Cala sytuacja zostaje zgloszona GM'owi Elchana zarowno przeze mnie jak i innych graczy,aby sprawdzic badz rzucic okiem na jedna osobe.Otrzymujemy jedna odpowiedz:Wszystko jest wporzadku i dany gracz jest kontrolowany.Po chwili dana osoba,ktora miala byc sprawdzana wchodzi znow w sam srodek punktu ozywienia ,nie dajac szans innym postaciom go zabic.Robi to 5-6 razy pod rzad.Inne osoby znow zglaszaja poprzez szept,a GM pisze do pewnej osoby,aby guilda broniaca wlasnego punktu ozywienia wyszla z niego,by nie dostac bana.A jedynie osoby te probowaly dostac sie do tej osoby,ktora byla w srodku.
Wiec Prosze nie piszcie do zalozyciela tematu,ze jest to tylko jego wymysl.A osoby,ktore tutaj wysmiewaja badz sa innego zdania nie uczestnicza w bitwach i nie widza co sie dzieje,badz sa po stronie,ale tej broniacej wlasnego grodu.
mogłes zostawic to dla sibie a za obraze Gm-ów jest kara
Po kazdym hitcie szelma opuszcza kusze.
Tu sie mylisz, nie po kazdym. Nawet bez adrenaliny zdarzaja sie dwa strzaly pod rzad. Z adrenalina jest to duzo czesciej.
A zaznaczyć sie da. Trzeba tylko umieć. Gdyby wchodził w bug, sam nie miałby możliwości zadawania dmg :)
wchodzac w wieze oraz bariere zbugowany normalnie zadaje jej obrazenia;) wiec tutaj sie nie zgodze i o to wlasnie chodzi a nie graczy:), ja do Gm w sumie nie mam nic bardziej do graczy co za wszelka cene musza odbic to tylko podobno w koncu gra wielu sie tym zaslania ale malo kto chyba bierze to na powaznie
Bugowala strona ta przed zdobyciem tak jak i teraz ta co starcila taka kolei rzeczy, coz po kazdej stronie sa jednostki co buguja jak i te co graja uczciwie co do samej obecnosci GM na grodach problem jest taki ze tez maja oni swoje postacie i tez maja prawo do brania czynnego udzialu w grodach
Filmik lenistwo? nie zgodzę sie, czasami po prostu czlowiek jest zbyt zajety gra, włączenie go podczas bicia to lagi nie z tej ziemi biorac pod uwage jakie sa bez uzywania programu do nagrywania, poza tym nikt specjalnie nie bedzie rzucal postaci tylko po to aby nagrac filmik kiedy bardziej pozyteczne podczas obrony jest bicie a nie nagrywanie:)
zaznaczyc sie da masz racje ale trza najpierw zlapac target wczesniej badz w wiezy przy barierach niestety jest to neimozliwe jesli nie zlapie sie danej osoby wczesniej
Ju nie wspomne jak ciezko wylapac osobe przy wiezach przy tych lagach a definicja bugowania sie w regulaminie jest jednoznaczna" wykorzystywanie bledow utrudniajacych gre":)to jest tylko czesc ale mysle ze definitywnie wyraza sens calej sytuacji
Hehe i uważasz ze ona jakoś zareaguje w stosunku do "swoich ludzi" ta już to widzę dobre.
A bugi i tak będą i tak, i nawet jak sie je zgalasz to nie sa do końca naprawione lub sa kolejne, albo oni nie umieją przekazać Korei co jest nie tak:p albo tak je zgłaszają.
Ps: I tak zostanie zamknięty ten temat bo to obraza GM i cały Team:D
Hehe i uważasz ze ona jakoś zareaguje w stosunku do "swoich ludzi" ta już to widzę dobre.
A bugi i tak będą i tak, i nawet jak sie je zgalasz to nie sa do końca naprawione lub sa kolejne, albo oni nie umieją przekazać Korei co jest nie tak:p albo tak je zgłaszają.
Masz rację od razu powinna wszystkich wywalić nie podstawie waszych teorii. Dowody, po co ??? samo to że powstał taki temat jest samym w sobie dowodem. Ciekawe co sie stanie jak założę temat ( nie mając żadnych dowodów ) na tych wielkich krzykaczy ( Maciek555, cywil, Szary ) że kradną oszukują expią AFK itd???. Czy podniesie się larum że oczerniam graczy, albo zapytacie się jakie mam dowody. Ale GM-ów to widzę że można oczerniać bez dowodów. Nie wiem czy po tym człowiek jest bardziej dowartościowany, albo jak pojedzie po GM to wszystkie ziomusie z piaskownicy będą uciekały przed takim twardzielem. Chciałbym raz zobaczyć tutaj skargę na GM z dowodem, ale z dowodem a nie przemyśleniami swoimi lub z koleżków z gildii.
Chłopie opanuj się jakich swoich ludzi ?
Bugi to wada każdej dosłownie każdej gry mmorpg , podaj mi grę mmorpg która nie ma bugów , wątpię żebyś ty tak doskonale umiał zgłaszać meldunki o bugach i odrazu by były naprawione ...
Ale nie przecież niektórzy z was mają więcej doświadczenia , pomyślcie o czym piszecie , są bugi priorytetowe i bugi które mogą poczekać ...
od razu zaznaczam, nie odpisuj, ze komputer masz za slaby bo na pewno jest w Twojej gildii spora grupka osob, ktore moga to zrobic ;)
imho lenistwo ;]
Lider gildii wysłał dużo filmików i jedyne co to członek gildii broniącej dostał blokade na czat na 1 tyg.
a ty myslisz ze gm w tej grze jest obiektywny bubububuhahah
tu zaczyna sie robic rzady dzieci co sie dostaly jako gm a nie wiedzo nawet jak WortPad obslugiwac
Ja też nie umiem obsługiwać "WortPada" ,bo nie wiem co to jest ;] . Twoja ironia nie na miejscu i bez celu . Nie podoba Ci się praca Game Mastera,to sam nim zostań .
Co do tematu, z tego co wiem Game Masterzy jesli film jest dobrze wysłany to banują . Była taka "akcja" na Kathar,że gildia wygrała bitwę,a jej lider stał w bugu,za co otrzymał bana . Więc,myslę,że jesli film jest poprawnie zrobiony,to gracz zostanie zbanowany .
Ja też nie umiem obsługiwać "WortPada" ,bo nie wiem co to jest ;] . Twoja ironia nie na miejscu i bez celu . Nie podoba Ci się praca Game Mastera,to sam nim zostań .
Co do tematu, z tego co wiem Game Masterzy jesli film jest dobrze wysłany to banują . Była taka "akcja" na Kathar,że gildia wygrała bitwę,a jej lider stał w bugu,za co otrzymał bana . Więc,myslę,że jesli film jest poprawnie zrobiony,to gracz zostanie zbanowany .
i z tego Kocyk przestal grac bo jak mi mowił został niesłusznie ukarany i sell konto innej postaci kazdy wie o'tym :D
[QUOTE]Nie podoba Ci się praca Game Mastera,to sam nim zostań .[QUOTE]
Równie dobrze mogę powiedzieć: nie lubisz samochodów, to je prowadź. Jaki w tym sens ?
IMHO GMi mają lenia i tyle. Na początku obiecują, zapewaniają, a jak przyjdzie co do czego, to bronią się koreą. To gm żadnych kwalifikacji mieć nie musi ? Niech wysyłają te prośby do korei. Trochę charyzmy, ludzie!
[QUOTE]Nie podoba Ci się praca Game Mastera,to sam nim zostań .[QUOTE]
Równie dobrze mogę powiedzieć: nie lubisz samochodów, to je prowadź. Jaki w tym sens ?
IMHO GMi mają lenia i tyle. Na początku obiecują, zapewaniają, a jak przyjdzie co do czego, to bronią się koreą. To gm żadnych kwalifikacji mieć nie musi ? Niech wysyłają te prośby do korei. Trochę charyzmy, ludzie!
Omg,to się usmiałem ...
Słuchaj,źle zrozumiałes to co powiedziałem ;] . Jakbym powiedział tak jak Ty nie lubisz Game Masterów to nim zostań - to ok masz racje,to nie miałoby sensu . Ale czy ja tak powiedziałem ? Oo
Jesli ktos kogos krytykuje to niech pokaże,że potrafi zrobić to lepiej .
@Off Topic
Skoro się uczepiłas/es samochodów . To zmieniając moje słowa :
Jesli krytkujesz czyjąs jazde,pokaż że zrobisz to lepiej ;] .
Ach, mój błąd. Ale mimo wszystko praca gm aż taka ciężka nie jest, szczególnie tak, jak ją wykonują teraźniejsi GMi.
@OFF
A z tymi samochodami to było tak, że na religii ksiądz mówił, że jeśli chodzi się do kościoła to jest się chrześcijaninem. a ktoś na to: to jeśli siedzę czasem w garażu to jestem samochodem ? Rozwaliło mnie to xD.
"... Żaden GM nie może logować się na swoją oficjalną postać bez przebywania na teamowym programie Voice lub bez pisemnego porozumienia z CoMa lub GA."
Dlaczego żaden GM nie loguje się na swoją oficjalna postać, gdy trwają walki ogród?
(mamy ośmiu GM-ów i nikt z nich nie może się zalogować na swoją oficjalną postać, aby pilnować przestrzegania regulaminu, gdy trwają walki grody.)
Może dlatego, że żaden z nich nie przebywa na teamowym programie Voice lub nie uzyskał zgody od CoMa lub Ga.
Aż 4 na raz nie może być dostępnych tę 1 lub 2 godziny każdego sobotniego lub niedzielnego wieczora.
Może nie uzyskują pozwolenia, aby wywiązać się z 1 zadania.
"Zadania Game Mastera:
1. Dbanie o porządek na serwerach i pilnowanie przestrzegania regulaminu.
..."
Jak wiemy najczęściej łamany regulamin(celowe wykorzystywanie bugów) jest właśnie podczas trwania MCS i DCS. Dzięki błędom gry gracz może w ten sposób zdobyć lub obronić gród. Zyska wtedy więcej niż będzie expił peta AFK czy ukrywał się w ścianie, aby nie stracić cennego pu i expa.
Nagrywanie filmików. Gracz otrzyma bana po fakcie, albo wcale. Może przez całą rozgrywkę (1h-2h) korzystać z bugów. Przejmie dzięki temu gród i co dalej?
Nie pogra sobie tydzień, a cała gildia będzie mu wdzięczna, bo teraz to oni kontrolują gród. Po tygodniu zafundują mu plvl za złoto ze zdobytego grodu.
I coś on stracił? Nic! Zyskał!
Na pewno stracił 1 szansę , później już nie będzie tylko na tydzień...
Więc jednak coś stracił , będzie miał też poszarganą reputacje , a gildia nie będzie mogła w pełni cieszyć zwycięstwem "Wygrana dzięki bugom jest jak przegrana , a wygrać uczciwie to znaczy zwyciężyć" ...
Ach, mój błąd. Ale mimo wszystko praca gm aż taka ciężka nie jest, szczególnie tak, jak ją wykonują teraźniejsi GMi.
Zdziwił byś się jaka może być ciężka ...
@OFF
A z tymi samochodami to było tak, że na religii ksiądz mówił, że jeśli chodzi się do kościoła to jest się chrześcijaninem. a ktoś na to: to jeśli siedzę czasem w garażu to jestem samochodem ? Rozwaliło mnie to xD.
Ściągnąłeś to z basha i przekręciłeś ... kto czyta ten wie .
Tu sie mylisz, nie po kazdym. Nawet bez adrenaliny zdarzaja sie dwa strzaly pod rzad. Z adrenalina jest to duzo czesciej.
A zaznaczyć sie da. Trzeba tylko umieć. Gdyby wchodził w bug, sam nie miałby możliwości zadawania dmg :)
Pawlik nie było Cię tam to nie wypowiadaj się. Zaznaczyć się nie dało broniliśmy punkt zaklinaczami, tytanami, za co mieliśmy groźbe od GM. Gracz bez gildii bijący resp, a regulamin ?
Wy umiecie czytać że zostały wysłane dowody nie będę wymieniał nicków na kogo i ten gracz gra od wysłania dowodów aż do teraz gra to raczej jest tu coś nie halo...a co do bogów to gracze na pewno nieumyślnie ich nie wykorzystują robią to dla własnej korzyści taka jest prawda.
1.Bug z Potkami naprawiają 2 tydzień i rady nie mogą sobie z tym dać .
2.A nie wspomnę że z patch-ami jesteśmy 2 lata za murzynami .
3.I co konserwacja widzimy tylko Item Shop Item Shop ...
4.Skoro nie umieją się za to zabrać to po co zostali GM-ami ?<Pytanie retoryczne>
Dodam jeszcze, pomijając już fakt, że niektóre osoby wiedzą lepiej jak jest nie będąc w danej sytuacji świadkiem, to mapiszę, że tego gracza XxxxxX nie powinno być w ogóle na bitwie biorącego udział i to w obecności GM, który nie reagował na prośby mimo iż piastuje funkcję strażnika regulaminu gry, który w owej chwili był łamany. Normalnie nie ogarniam tej mocy :X
Pesche, a co może GMem byłeś ? A basha nie czytam, może osoba, która to powiedziała czyta. :)
Pawlik stawiasz sie w obronie tego kolesia co tak bił z kuszy ? Nie żartuj sobie, sam widziałem jak koleś rozwalał Punkty ożywienia na Speed Hack'u... bo walił z kuszy jak z karabinu maszynowego(nie wpominając że siedział w samym środku punktu..) Aha i adrenaliny ten ktoś nie miał..
imho lenistwo ;]
Czyli jedynym sposobem zgłoszenia łamania regulaminu jest film wysłany po bitwie?
A zgłaszanie GM,owi w czasie bitwy, że gracz bez gildii stoi w punkcie ożywienia i go bije nie jest brane pod uwagę?
Wygląda na to ze tak .
ta szelma która stała w pk. miała na sobie role pu i mistrzowski eliksir z tego co pamiętam , nie wiem jak działają hacki nie używam ich ale to było naprawdę szybkie bicie jak na pojedyncze wypuszczanie hitów , co do regulaminu jest on po to by go przestrzegać chyba ze ktoś używa hacków dostanie bana i za chwile napisze do któregoś GM.. ze jest mu przykro chciał zobaczyć jak działa ze ma cash itp oni mu z per zrobią 1 tydz. słyszałem juz kilka takich przypadków nie wymienię nicków.
cudem udało mi się złapać gracza w pk ożywienie gdy czasami podskoczył do góry wtedy to było możliwe inaczej nie bo go nie było widać w ogóle gdyby bil bez skilli nikt by nie wiedział ze on tam stoi, teraz postawcie się po stronie atakujących i ja bym wszedł w wasz pk resp nie możecie na mnie kliknąć ale zrobiliście film na którym nic nie widać nie widać nicków tylko jakieś literki itp co zrobicie ja wiem co zrobili byście to co my tu teraz napisali byście temat na pół strony ze gm nie przyszli pod resp nie pomagali nam go z tam tąd wydostać ale ze wy bronicie co nie którzy i wam to na rękę bo jak warp został zniszczony i nie ma nikogo żadnego wroga a tu nagle pach kropeczka na radarze i oko czy tam wieża uleczona po chwili ded ta osoba ma i widać perfidnie jak jakaś szelma na niewidzialność stoi gdzieś zboku a tam jakaś postać na koniu odbiera sa krótkie ślady używania RC .
mnie ciekawi jeszcze jedno czy gdyby nie było miedzy kilkoma gildiami sojuszu czy te same osoby co tu piszą nie podoba ci się praca gm zgłoś się i bądź lepszy ... itp gdyby byli wrogami i atakowali gród zobaczyli by ze jedzie ktoś na RC a tego się na ss nie da złapać bo za szybko wszystko sie dzieje co byście zrobili , ja wiem to samo co my tu teraz napisali taki temat
Pawlik stawiasz sie w obronie tego kolesia co tak bił z kuszy ? Nie żartuj sobie, sam widziałem jak koleś rozwalał Punkty ożywienia na Speed Hack'u... bo walił z kuszy jak z karabinu maszynowego(nie wpominając że siedział w samym środku punktu..) Aha i adrenaliny ten ktoś nie miał..
Jak napisał wyżej Pawlik - niekoniecznie to musi być speedhack. Moim zdaniem nawet nie może, dlaczego? Maksymalna ciągłość bicia przy prędkości ataku 1 to ok. 20-30 sekund (w zależności od łącza). Serwery są niestabilne, co nie sprzyja używaniu takowych dopalaczy.
Po raz drugi zgodzę się z Pawlikiem - da się takiego delikwenta zaznaczyć; kwestia wprawy. Nie wierzysz? Możemy się spotkać i to sprawdzić :)
Dlaczego żaden GM nie loguje się na swoją oficjalna postać, gdy trwają walki ogród?
(mamy ośmiu GM-ów i nikt z nich nie może się zalogować na swoją oficjalną postać, aby pilnować przestrzegania regulaminu, gdy trwają walki grody.)
Może dlatego, że żaden z nich nie przebywa na teamowym programie Voice lub nie uzyskał zgody od CoMa lub Ga.
Aż 4 na raz nie może być dostępnych tę 1 lub 2 godziny każdego sobotniego lub niedzielnego wieczora.
Może nie uzyskują pozwolenia, aby wywiązać się z 1 zadania.
Proste - bronią grodu ;)
Pozdro.
1.Bug z Potkami naprawiają 2 tydzień i rady nie mogą sobie z tym dać .
2.A nie wspomnę że z patch-ami jesteśmy 2 lata za murzynami .
3.I co konserwacja widzimy tylko Item Shop Item Shop ...
4.Skoro nie umieją się za to zabrać to po co zostali GM-ami ?<Pytanie retoryczne>
1.Bug z potkami naprawia Korea , nie gm-owie !!!
2. 2 lata za muyrzynami ?? niby czemu ? Przecież nasz lc nie wyszedł najwcześniej , chciałbys wszystko od razu ??
3.Gm-ami zostali by pilnować porządku w grze a nie zajmować sie naprawą bugów !!
Więc raczej tu sie mylisz...
Proste - bronią grodu ;)
Pozdro.
Ale tutaj jest chyba cos nie tak.Jak to bronia grodu??.
Rozumiem,ze maja swoja wlasna prywatna postac i chca oraz maja na to przyzwolenie.Tylko nie zapominajmy,ze taka osoba sama zglosila sie na stanowisko GM'a.Nikt ich na sile tam nie wciskal.Wiec,jezeli podjal sie dany gracz obowiazku i chcial zostac GM'em to chyba priorytetem w takim razie powinno byc dobro serwera,graczy,ogolu ,a nie jego prywatna postac badz jego guilda w ktorej jest i to jeszcze broniaca/atakujaca tego grodu.Jak nie potrafi sie pogodzic i byc na strazy porzadku wtedy kiedy trzeba ,zwlaszcza na takich bitwach o grod to niech moze zrezygnuje z tego stanowiska.Chyba,ze nie chce bo wtedy jak by mogl pomoc swojej guildzie podczas bitwy?.Nie moglby przeciez ktos napisac bedac na postaci GM'a,aby inni sie odsuneli od punktu ozywienia,bo moze za to grozic ban,a przy tym pozwalac innej osobie siedziec w srodku na bugu i zbijac jego hp mimo,iz jest to niezgodne z obowiazujacym regulaminem.Dobrze,ze nie dochodzi jeszcze do tego,bysmy dostawali dc w trakcie trwania bitwy.
A wracajac do funkcji GM'a i ich pracy.Jezeli ktos nie czuje sie na silach badz nie wywiazuje sie odpowiednio z wyznaczonych mu funkcji to moze dla dobra wszystkich niech sam podniesie biala flage i z honorem to stanowisko opusci.Sadze,ze znalazloby sie na tym serwerze sporo osob,ktore bylyby bardziej obiektywne i sumienne w tym co robia.
I do krzykaczy,pieniaczy,badz osob lubiacych nabijac niepotrzebnie posty byle gdzie,ale by miec punkty.Moja wypowiedz nie jest atakiem,ani obraza zadnego z GM'ow,wiec z gory Prosze o uszanowanie mego zdania oraz pogladu.Z autopsji wiem,ze zaraz zaczna sie ataki na moja osobe i glupie oraz nic nie wnoszace do tematu tresci ,czy docinki typu:nie podoba sie to sam zostan gm'em;chcesz pewnie kogos wygryzc ze stola,badz zdobyc grod wszelkimi mozliwymi sposobami. Odrazu moge stanowczo powiedziec NIE.Nie mam takiego zamiaru,chce jedynie by przez ten temat zaszly jakies zmiany,oby lepsze.Ilez mozna patrzec i stac z boku.Trzeba przerwac to milczenie i zastanowic sie nad tym oraz podjac jakies kroki w lepsza strone.Razem powinnismy szukac sposobu do tego,by zarowno jedna ze stron(gracze) jak i druga (GM'owie) byli zadowoleni.By nikt nie byl poszkodowany oraz aby chec posiadania grodu nie przyslaniala komus jego obowiazkow.
Jezeli ktos ma cos do dodania,chce sie wypowiedziec,czy nawet cos zarzucic mojej osobie to oczywiscie ma takie prawe.Tylko byle bylaby to konstruktywna krytyka,a nie belkot 5 latka(oczywiscie nie obrazajac ta grupe osob).
Ale tutaj jest chyba cos nie tak.Jak to bronia grodu??.
Rozumiem,ze maja swoja wlasna prywatna postac i chca oraz maja na to przyzwolenie.Tylko nie zapominajmy,ze taka osoba sama zglosila sie na stanowisko GM'a.Nikt ich na sile tam nie wciskal.Wiec,jezeli podjal sie dany gracz obowiazku i chcial zostac GM'em to chyba priorytetem w takim razie powinno byc dobro serwera,graczy,ogolu ,a nie jego prywatna postac badz jego guilda w ktorej jest i to jeszcze broniaca/atakujaca tego grodu.Jak nie potrafi sie pogodzic i byc na strazy porzadku wtedy kiedy trzeba ,zwlaszcza na takich bitwach o grod to niech moze zrezygnuje z tego stanowiska.Chyba,ze nie chce bo wtedy jak by mogl pomoc swojej guildzie podczas bitwy?.Nie moglby przeciez ktos napisac bedac na postaci GM'a,aby inni sie odsuneli od punktu ozywienia,bo moze za to grozic ban,a przy tym pozwalac innej osobie siedziec w srodku na bugu i zbijac jego hp mimo,iz jest to niezgodne z obowiazujacym regulaminem.Dobrze,ze nie dochodzi jeszcze do tego,bysmy dostawali dc w trakcie trwania bitwy.
Dokładnie o to mi chodziło. Bronią swoimi prywatnymi postaciami. No i w tym momencie śmiem twierdzić, iż GM nie powinien mieć żadnej prywatnej postaci równocześnie pełniąc ten 'urząd'. Później dochodzi do takich cyrków.
Dokładnie o to mi chodziło. Bronią swoimi prywatnymi postaciami. No i w tym momencie śmiem twierdzić, iż GM nie powinien mieć żadnej prywatnej postaci równocześnie pełniąc ten 'urząd'. Później dochodzi do takich cyrków.
Dziwi mnie, że administracja nic nie robi z tym faktem, bo atak na gród broniony przez „takich” sojuszników szybko zniechęca.
- brak atakujących na Castle Siege spadek sprzedaży itemów z IS. Większość graczy na bitwie stosuje IS, kupując go bezpośrednio lub pośrednio od innych graczy.
- opinia. Wystarczy poszukać na forach poświęconych MMO gdzie polskie LC jest porównywane do prywatnych serwerów.
W żadnej gildii broniącej grodu w Dratan nie znajdują sie prywatne postacie członków Teamu.
Oczywiście może się to w każdej chwili zmienić, tak jak zmienia się władza i przynależności do różnych gildii.
Sprawa się wyjaśniła , wiadomo że gm nie bierze udziału w bitwie prywatną postacią...
Cywil , normalne osoby ,które chcą podyskutować to raczej nie będą Cie obrzucać błotem...
Co do twojej tezy to się nie zgodzę , jeśli ktoś został gm-em to raczej został wybrany bo można mu zaufać i powierzyć pewne obowiązki , lecz jeśli ktoś się nie wywiązuje z obowiązków to raczej jest wyrzucany...
Myślę że te teorie "spiskowe" przeciwko gm-om są zbędne...
Więc jak wyjaśnisz:
Gracz bez gildii stoi w punkcie ożywienia i go bije, osoby broniące respa zgłaszają ten fakt GM,owi, który jest akurat na bitwie, i ... i otrzymują informacje że mają odejść od punktu, bo stoją w bugu. Gracz bez gildii dalej bije resp.
Musiałbym to zobaczyć , tak Ci nie wyjaśnię...
Chodziło mi o tą kłótnie ,że gm jest na bitwie prywatną postacią...
100F spoko może i sie da zaznaczyć ale wystłumacz mi co on tam robi w środku respa niedość że jest bez gildi to czemu GM który był na bitwie nie reaguje?! Czemu go nie kicknął czy coś...
Sprawa się wyjaśniła , wiadomo że gm nie bierze udziału w bitwie prywatną postacią...
Ja przeczytałem, co innego. Choć i tak w to nie wierzę :)
100F spoko może i sie da zaznaczyć ale wystłumacz mi co on tam robi w środku respa niedość że jest bez gildi to czemu GM który był na bitwie nie reaguje?! Czemu go nie kicknął czy coś...
Zapytaj GM'a, który jest na bitwie, a nie mnie szarego człowieczka. Kick to wpisanie jednej komendy. Może nie ma czasu, bo musi atakować ;p
Aha i mam prośbe do GM czy moglibyście podczas DCS stać przy Punktach ożywienia np. Witchers bo zazwyczaj ten ktoś XxxX właśnie ten resp rozwala stojąc w środku
Więc jak wyjaśnisz:
Gracz bez gildii stoi w punkcie ożywienia i go bije, osoby broniące respa zgłaszają ten fakt GM,owi, który jest akurat na bitwie, i ... i otrzymują informacje że mają odejść od punktu, bo stoją w bugu. Gracz bez gildii dalej bije resp.
Może droga Avaya wyjaśni Nam ową sytuację, nie chcę nikogo o nic posądzać ale ta sytuacja ewidentnie działała na Naszą niekorzyść. Zniszczył Nasz punkt ożywienia, pomimo, że GM mógł zareagować na liczne prośby. Gildia Witchers prosi o odpowiedź, chyba należy nam się za tę "niekompetencję" ? Nikogo nie chcę urazić, a te pytanie kieruję do Avayi, więc jeśli ktoś nie wie co myśli Avaya proszę się odnośnie mojego pytania nie wypowiadać.
Proszę o odpowiedź.
Dla przypomnienia dodam czesc regulaminu:
"...9. Bugi.
Wykorzystywanie bugów i tym samym zapewnianie sobie korzyści w grze może prowadzić do utraty konta. Znalezione bugi należy natychmiast meldować w forum, bezpośrednio do Game Masters, Game Admins lub do Support.
Przykłady wykorzystywania błędów w grze i zapewniania sobie korzyści nad innymi graczami: ukrywanie się w tzw. safe zones i uniemożliwianie przez to ataku potworom/innym graczom, włączanie trybu PvP podczas bitwy o Merak, i.in. ..."
oraz
"... 1. Wykorzystywanie bugów*, które umożliwiają dodatkowe profity w grze jest surowo zabronione. Znalezione bugi należy jak najszybciej zameldować na oficjalnym forum Last Chaos Polska , bezpośrednio do Game Masters, Game Admins lub do Suport jak i Moderatorów forum.
Przez używanie bugów rozumie się świadome wykorzystywanie błędów mechaniki gry prowadzące do zapewnienia sobie przewagi nad innymi graczami. W szególności zabrania się:
- wchodzenia i pozostawania w ścianie, wieży, potędze grodu oraz w inne obiekty utrudniające lub uniemożliwiające zaatakowanie gracza.*
** Użycie skilla, który umożliwia wejście w wieżę, potęgę grodu oraz inne obiekty nie jest zabronione, zabronione jest pozostawanie tam. W technicznym tego punktu znaczeniu, gracz, który użyje skilla umożliwiającego wejście w wieżę, potęgę grodu oraz inne obiekty od razu musi z tego miejsca wyjść w innym wypadku jego działania będą brane jako wykorzystywanie buga. ...".
A teraz cos ode mnie.Dolaczam Screeny.Zostaly w nich jedynie zamazane nicki wszystkich graczy oraz osoby wykorzystujacej bug.Cel ten jest zamierzony ,by nie podpasc pod zaden punkt regulaminu,miedzy innymi pod pietnowanie.Zostawilem jedynie nick GM'a.Nie zostal on zamazany z tego powodu,ze pelni on fukcje publiczna/ogolnodostepna.
[/CIACH]
Skoro GM nie jest w guildzie broniacej grod to dlaczego nie interweniuje wtedy,kiedy trzeba??Screeny ukazuja rozmowe oraz po chwili brak jakiekolwiek ingerencji i dzialania.Zapewnienia byly,a skonczylo sie jak zwykle, na pustych slowach.Za to dostalismy ostrzezenie my,zamiast ta osoba.I gdzie tu jest uczciwosc i obiektywizm?? To,ze GM nie jest w guildzie broniacej nie oznacza,ze nie moze byc w sojuszniczej.
/Nieregulaminowe obrazki
Radzę pomniejszyć obrazki (np. programem Gimp) i dopiero wtedy je wkleić
Upominam, Duszek
Pora wyjaśnić tą sprawę z mojego punktu widzenia. Cala sprawa zaczela sie od zgloszenia że szelma o nicku XXX pojawila się na bitwie, bez gildii i rozbija punkt respienia. Sprawdzilam gdzie w tym czasie znajduje sie dany gracz i byl w mieście Dratan. Po jakimś czasie ponownie dostalam zgloszenie na szepcie że dana szelma pojawila się i znowu stoi w punkcie, zjawilam się przy wyżej wymienionym punkcie i co zobaczylam ??? Pięciu czlonków gildii stojących w punkcie respienia. Na moją prośbę żeby dane osoby odsunely się nie bylo żadnej reakcji, dzieki nim nie moglam fakt sprawdzic czy dana szelma faktycznie znajduje się w tym miejscu. Niestety ani prośby ani grozby nie pomogly, a na slowo gracza nie rozdaje się banów. Kolejnym razem prosila bym o odsuwanie się od punktów gdy o to proszę żebym mogla na wlasne oczy stwierdzić czy dana sytuacja ma miejsce.
Elchano to się popisałaś, dana szelma przez 20 min ponad nękała Nasz punkt, i akurat zawsze jak się pojawiałaś, jej nie było ? Hehehe dobre ;D ale mało przekonujące.. Jedynie umycie rąk od faktu jaki się tam dokonywał..
Pora wyjaśnić tą sprawę z mojego punktu widzenia. Cala sprawa zaczela sie od zgloszenia że szelma o nicku XXX pojawila się na bitwie, bez gildii i rozbija punkt respienia. Sprawdzilam gdzie w tym czasie znajduje sie dany gracz i byl w mieście Dratan. Po jakimś czasie ponownie dostalam zgloszenie na szepcie że dana szelma pojawila się i znowu stoi w punkcie, zjawilam się przy wyżej wymienionym punkcie i co zobaczylam ??? Pięciu czlonków gildii stojących w punkcie respienia. Na moją prośbę żeby dane osoby odsunely się nie bylo żadnej reakcji, dzieki nim nie moglam fakt sprawdzic czy dana szelma faktycznie znajduje się w tym miejscu. Niestety ani prośby ani grozby nie pomogly, a na slowo gracza nie rozdaje się banów. Kolejnym razem prosila bym o odsuwanie się od punktów gdy o to proszę żebym mogla na wlasne oczy stwierdzić czy dana sytuacja ma miejsce.
A to dziwne.Cala guilda widzi osobe w srodku bijaca punkt respa,a GM nie.Na dodatek to nie byla prosba,a jak byla to w zlym tonie.Zabrzmialo to jak grozba.Zacytuje tresc Twojej wypowiedzi :"..ja widze ludzi od was za chwile bany sie posypia..".A co do odsuwania.Na poczatku moze stali ,ale w chwili gdy otrzymalismy to spostrzezenie to wszyscy sie odsuneli.W trakcie bitew zawsze uzywamy ts'a,wiec problemu z komunikacja u nas nie ma.
A co do screenow.Mam nadzieje,ze zdjecia zostaly usuniete tylko z tego powodu ,ze zostal naruszony punkt odnosnie wielkosci obrazka,a nie by mnie uciszyc.Dlatego poprawiam sie i wrzucam link do screenow.Teraz do niczego przyczepic sie nie mozna.Na dodatek wrzucam link do filmiku.
http://img199.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img199/6811/aaalg.jpg&via=mupload
http://img64.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img64/1900/bbby.jpg&via=mupload
oraz filmik : http://rapidshare.com/files/391864739/clip0002.rar.html
Wasz punkt respienia nie jest centrum bitwy, inni gracze również pisali do mnie i mialam obowiązek to sprawdzić. Bylam przy Waszym punkcie respienia 2 razy i za każdym razem gracze gildii Witchers utudniali moją pracę.
i czemu kłamiesz gdy Begus powiedział żebyśmy się odsunęli to to zrobiliśmy bo mówił nam na ts ze będzie robił SS i by każdy kto próbuje namierzyć XXX bo dostanie bana każdy kto tam był odsuną się na dobre 2 minuty czekaliśmy i widzimy tylko jedno jak on leje pk respa taka jest prawda nie było tam nikogo kto by chciał nam pomóc tak jak byśmy nie stali to ten XXX dalej tam bil i przez te 2 minuty dos sporo zabrał hp pk respa i wtedy kolega powiedział ze resp ma mało hp po tych 2 minutach zaklinacze podeszli koło pk respa by ze stunować go nova taka cała prawda gdyby nie to ze ciągle go stunowali to pk resp padł by po 3 minutach po rozpoczęciu bitwy o grud
Elchano to się popisałaś, dana szelma przez 20 min ponad nękała Nasz punkt, i akurat zawsze jak się pojawiałaś, jej nie było ? Hehehe dobre ;D ale mało przekonujące.. Jedynie umycie rąk od faktu jaki się tam dokonywał..
Na moją prośbę żeby dane osoby odsunely się nie bylo żadnej reakcji, dzieki nim nie moglam fakt sprawdzic czy dana szelma faktycznie znajduje się w tym miejscu.
opa opa, czytaj Apo ;)
prawde pisze, bo na mcs jest to samo, ludziska krzyczą ten w statule, tamten w statule ;d
sami sobie źle robicie bo jakby szelma stała sama w środku to dałoby sie ją zaznaczyć :D
jedynym wytłumaczeniem jest to, że nie potraficie po prostu zaznaczyć takiego człeka w wieży, czy tam jakimś punkcie ożywienia, mniejsza o to, trochę ogaru ludzie^^
może ta wypowiedź jest anty-witchers, ale to co wyprawiacie zaczyna przeradzać się w żałosny pUacz ;> nie możecie normalnie wygrać, szukacie problemów
postarajcie sie po prostu, może w końcu wam wyjdzie, szcześcia życze :]
opa opa, czytaj Apo ;)
prawde pisze, bo na mcs jest to samo, ludziska krzyczą ten w statule, tamten w statule ;d
sami sobie źle robicie bo jakby szelma stała sama w środku to dałoby sie ją zaznaczyć :D
jedynym wytłumaczeniem jest to, że nie potraficie po prostu zaznaczyć takiego człeka w wieży, czy tam jakimś punkcie ożywienia, mniejsza o to, trochę ogaru ludzie^^
może ta wypowiedź jest anty-witchers, ale to co wyprawiacie zaczyna przeradzać się w żałosny pUacz ;> nie możecie normalnie wygrać, szukacie problemów
postarajcie sie po prostu, może w końcu wam wyjdzie, szcześcia życze :]
Nie rozumiesz o co chodzi, chodzi o to że osoba bez gildii bije punkt respa. A czego nie powinno być. A co do płaczu to widać twoją stronniczość, gdyż jesteś za gildią broniącą.Jeśli nie byleś na bitwie proszę nie wypowiadaj się.
Pozdro 600
Lol jakie teorie ...
Zaraz się zaczniecie obrzucać błotem i tyle będzie ...Jednak popieram pawlika...
Przeczytajcie wszyscy co piszecie i się zastanówcie.
Lol jakie teorie ...
Zaraz się zaczniecie obrzucać błotem i tyle będzie ...Jednak popieram pawlika...
Nikt nikogo nie obrzuca błotem, ten dział służy dyskusji, więc takową prowadzimy.
Zanim odpowiesz obejrzyj film czy szelma bez gildii jest niewidoczna? Czy trzeba „oczyszczać” cały spot aby ją zobaczyć? Ta szelma pojawia się po kilku sekundach od ubicia jej – w jaki sposób? Myślę, że wystarczyła odrobina chęci.
Nikt nikogo nie obrzuca błotem, ten dział służy dyskusji, więc takową prowadzimy.
Zanim odpowiesz obejrzyj film czy szelma bez gildii jest niewidoczna? Czy trzeba „oczyszczać” cały spot aby ją zobaczyć? Ta szelma pojawia się po kilku sekundach od ubicia jej – w jaki sposób? Myślę, że wystarczyła odrobina chęci.
Nie pisałem że obrzucacie ,doczytaj ...
A co do filmiku ,nie obraź się ale obejrzę go jutro , dzisiaj już jestem zmęczony ,ale odpowiem Ci jutro na twoje pytanie Ghotik.
Oczywiście nie mówię że nikt tu nie ma racji ,próbuje dyskutować z własnymi poglądami i mogę się mylić
opa opa, czytaj Apo ;)
postarajcie sie po prostu, może w końcu wam wyjdzie, szczęścia życzę :]
Pawlik taki pewny jesteś, dam głowę, że nie z targetujesz rycka kiedy wejdzie w jakąś konstrukcję dashem.
Po drugie jeśli jak piszesz, każdego da się zaznaczyć w konstrukcji to nie byłoby zgłaszania buga(po prostu nieumiejętność graczy, którzy nie potrafią zaznaczyć innego sprytnego gracza, który przecież wcale się nie buguje). Przykład nie grającego już Kocyka, który całego MCS'a stał wbity dashem w tron, wówczas kilkadziesiąt osób z m.in. Witchers, ImmortalsTM, ArtOfWar nie potrafiło go zaznaczyć, ale Yu'a The Best.
I na koniec skoro GM uczepił się Nas o bugowanie się to mogę wg. Twojej opinie zapytać jakie bugowanie, skoro naszych graczy można było z łatwością zaznaczyć jak i całą resztę oraz Punkt ożywienia ? A racja, nie możesz odpowiedzieć bo nawet Cię tam nie było.
Lol jakie teorie ...
A czy Ty widzisz co piszesz??Jest jasno i wyraznie podane w regulaminie,ze wchodzenie i POZOSTAWANIE w bugu,miejscu w ktorym inny gracz go nie zaznaczy jest zabronione.Taki oto sposob przyczynia sie znaczaco na czyjas korzysc ,w tym przypadku tej osoby i guildy broniacej.Czym szybciej punkt ozywienia padnie,tym jest wieksza szansa na obrone.Wiec nie rozumiem dlaczego bronisz kogos kto niszczy zabawe i magie bitew o grod.
Wasz punkt respienia nie jest centrum bitwy, inni gracze również pisali do mnie i mialam obowiązek to sprawdzić. Bylam przy Waszym punkcie respienia 2 razy i za każdym razem gracze gildii Witchers utudniali moją pracę.
Owszem,masz racje ,iz nasz punkt nie jest pepkiem swiata i centrum lc.Ale chyba,jezeli w danym momencie cos sie dzieje to warto to sprawdzic.A co do pojawiania sie 2 razy na punkcie respa.Jak sama piszesz bylas tam 2 razy,raz nawet nasi czlonkowie podobno Tobie zaslaniali w wykonywaniu Twojej pracy.Wiec jezeli Ty tam bylas i zaslaniali,wiec wyglada na to,ze w tym miejscu byla ta osoba i korzystala z tego bledu.Dlatego nie rozumiem jak nie moglas tego dostrzec,skoro to bylo bardzo widoczne.Ja problemu nie mialem ,nawet z tymi 4-5 osobami ktore probowaly bic obszarowkami.
Pawlik taki pewny jesteś, dam głowę, że nie z targetujesz rycka kiedy wejdzie w jakąś konstrukcję dashem.
Po drugie jeśli jak piszesz, każdego da się zaznaczyć w konstrukcji to nie byłoby zgłaszania buga(po prostu nieumiejętność graczy, którzy nie potrafią zaznaczyć innego sprytnego gracza, który przecież wcale się nie buguje). Przykład nie grającego już Kocyka, który całego MCS'a stał wbity dashem w tron, wówczas kilkadziesiąt osób z m.in. Witchers, ImmortalsTM, ArtOfWar nie potrafiło go zaznaczyć, ale Yu'a The Best.
Jest pewny, bo ma rację. Na MC'sie jst ten problem, że jest wokół tronu multum ludzi, dlatego zaznaczyć jest bardzo ciężko. Gdybym stał tylko z osobą, która tak wykorzystuje bug, to bez problemu - w 5 sekund jest zaznaczona. Masz również rację w tym, że wchodzenie w tekstury to jest bug i powinno być zabronione.
I na koniec skoro GM uczepił się Nas o bugowanie się to mogę wg. Twojej opinie zapytać jakie bugowanie, skoro naszych graczy można było z łatwością zaznaczyć jak i całą resztę oraz Punkt ożywienia ? A racja, nie możesz odpowiedzieć bo nawet Cię tam nie było.
Chcesz sie przekonać? lol
Idz bić tron i wejdź dashem w niego, a ja Cie zabije... To nie teoria, tylko doswiadczenie z praktyki ;)
tekstura to tekstura, jesli da sie w jednym miejscu to i w drugim mozna
czaruj, czaruj, moze kogo nabierzesz...
//żeby bylo jasne:
nie kłoce sie, ze to nie jest bug... tylko nie mow mi, ze sie nie da zaznaczyc...
Jeżeli nie ma problemu z namierzeniem, to nie ma stania w bugu, nie ma bugu, Kocyk dostał bana za free.
Prosty ciąg logiczny :)
ThunderDooM
28.05.10, 01:58
Jeżeli nie ma problemu z namierzeniem, to nie ma stania w bugu, nie ma bugu, Kocyk dostał bana za free.
Kocyk nigdy nie dostał bana za stanie w bugu. Nie wiem skąd te info.
Tutaj się nie zgodzę. Wyszło na zasadzie ''jeśli umiem czemuś przeciwdziałać, to tego nie ma'' a to przecież nieprawda. Jak to napisał kiedyś w jakimś wątku TenZły - bugi powinno się usuwać, a nie zabraniać ich używania.
A co do banów, to wiele ich było za free.
A czy Ty widzisz co piszesz??Jest jasno i wyraznie podane w regulaminie,ze wchodzenie i POZOSTAWANIE w bugu,miejscu w ktorym inny gracz go nie zaznaczy jest zabronione.Taki oto sposob przyczynia sie znaczaco na czyjas korzysc ,w tym przypadku tej osoby i guildy broniacej.Czym szybciej punkt ozywienia padnie,tym jest wieksza szansa na obrone.Wiec nie rozumiem dlaczego bronisz kogos kto niszczy zabawe i magie bitew o grod.
To nie było odniesione do bugów...
Czy ja kogoś bronie ? Dyskutuje z własnymi poglądami na tą grę...
Może pawlik ma racje , da się ominąć te bugi na bitwie i nie muszą być takie uciążliwe i powodować tyle kłótni ?
Fakt, faktem... Ta szelma stała w punkcie ożywienia, co było widoczne na filmie. Powinna być za to nagrodzona.
Widać, że ImmortalsTM coraz bardziej się boją straty Dratan, a i dobrze. Robi się tak jak dawniej... z tym, że Immo jest teraz po tej drugiej stronie... Robią to samo, mają to samo :) Jeszcze trochę, a sam pójdę na bitwę pomóc odbijać Dratan.
No ogólnie to chyba jej nie widać, ale jak się przyjrzeć to stoi ,może dlatego gm nie zareagował że trzeba było się dobrze przyjrzeć ...
No ogólnie to chyba jej nie widać, ale jak się przyjrzeć to stoi ,może dlatego gm nie zareagował że trzeba było się dobrze przyjrzeć ...
Tylko, że GM wiedział w którym miejscu się pojawia ta szelma, więc mógł przy odrobinie chęci ją dostrzec. A tak dzięki łaskawości, bądź słabemu wzrokowi ona mogła spokojnie rozbijać tego respa.
Ale dla mnie najdziwniejsze i tak jest to, w jaki sposób się ona tak szybko dostawała do tego punktu ożywienia. Bo skoro nie miała gildii to również nie miała punktu ożywienia. A skoro nie miała punktu ożywienia to musiała biec aż spod wędrowców. Więc w ciągu tak krótkiego czasu nie mogła się tam pojawić. A inna kwestia jest taka, że ja osobiście nigdy jej nie widziałem jak biegła w to miejsce (może niewidka... ale nigdy jej nie zauważyłem???? to może i ja mam problemy ze wzrokiem).
Moze dlatego nie widac tak dobrze jak trzeba ,bo to filmik.W grze nawet osoby z wada wzroku potrafia ta postac dostrzec.Wiec prosze nie bron za kazdym razem GM'a,bo akurat ona miala taka sama widocznosc jak i my,czyli bardzo dobra.Na dodatek byla poinformowana gdzie ta postac sie znajduje jak wspomnial datom.Nie musiala latac i szukac tej samej osoby po calej krainie.
Nie badz adwokatem,spojrz neutralnym okiem.Kiedy trzeba to sie chwali prace,ale kiedy nie wywiazuje sie ze swojej roli i ma sie zastrzezenia to sie powinno o tym mowic.
bo żeby w 30minut dostali się do kryształu to nie jest normalne bez używania bugów ?
Jak zwykle brak szarych komórek zmusza innych ludzi do patrzenia na sprawę z wielu perspektyw.
Po pierwsze to żeby komuś coś wypominać samemu trzeba być w porządku. A mianowicie chodzi mi o używanie RC przez obrońców grodu.
Po drugie gra nie jest idealna nawet jeśli ktoś używa bugów nie koniecznie musi to robić specjalnie i świadomie.(Jeśli jednak ktoś wie, że znajduje się w bugu to powinien jak najszybciej powrócić do normalnej gry i starać się o unikanie podobnych sytuacji)
Po trzecie co do pracy gm-ów to o ile pamiętam byli obecni na grodzie w dratan więc co się do nich czepiasz nie da się wszystkim dogodzić zawsze ktoś będzie miał jakiś problem.
Po czwarte
Używają bugów ? Rób film.
Jak nie chcę ci się żadnych z tych rzeczy to proponuje przestać chodzić na bitwy. Czego oczy nie widzą temu sercu nie żal. Nie będziesz widzieć co się tam dzieje to i ciśnienie nie będzie ci się podnosić.
całkowicie zgadzam się z tym kolesiem.
polaktorun
29.05.10, 12:38
Ale skoro ta szelma nie byla zapisana to mogla przeciez robic sobie teleport gdzie zechce ;p teraz juz wiesz dlaczego pojawiala sie tak szybko
Ale skoro ta szelma nie byla zapisana to mogla przeciez robic sobie teleport gdzie zechce ;p teraz juz wiesz dlaczego pojawiala sie tak szybko
Faktycznie, tak pewnie było. Szkoda tylko, że to już 3 tydzień z rzędu... Ciekawe czy teraz też się będzie pojawiał???
Pewnie będzie się pojawiać na każdej bitwie, bo jest to raczej czyjaś „stara” postać. Nikt nie ryzykowałby swojej postaci, którą gra, tak ewidentnie łamiąc regulamin chyba, że...... jest pewny, że nie zostanie, zbanowany.
Podaje jeszcze raz link do filmu:
http://rapidshare.com/files/392792303/clip0002.rar
bo niestety nie uzyskaliśmy odpowiedzi od GM czy widoczny na filmie gracz łamie regulamin czy nie? Czy gildia broniąca ten punkt musiała go opuścić, aby GM mógł dostrzec tego gracza?
Nasza gildia wycofuje się z ataku na Dratan do momentu wyjaśnienia całej sytuacji, zachęcam także gildie wspierające nas o podobną deklaracje. Cała zabawa z ataku kończy się, gdy w jednej z drużyn gra sędzia.
Jak zwykle brak szarych komórek zmusza innych ludzi do patrzenia na sprawę z wielu perspektyw.
Po pierwsze to żeby komuś coś wypominać samemu trzeba być w porządku. A mianowicie chodzi mi o używanie RC przez obrońców grodu.
"wypominać" Czyli innymi słowy przyznajesz, że niektórzy członkowie tych gildii(NiViS, HUNTERS) korzystali z bugów.
1. Jesteś członkiem jednej z tych gildii lub byłeś w trakcie trwania bitwy?
2. Masz dowody lub sam widziałeś jak obrońcy korzystają z RC(w szczególności jak autor tego tematy to robi)?
Jeśli na obydwa te pytania odpowiedz jest twierdząca to czemu zaprzeczasz sam sobie? Byłeś w porządku nie korzystałeś z bugów?
Może jesteś zwolennikiem zasady "oko za oko..." jak Wy tak i My?
3. Jaką korzyść mają obrońcy poprzez korzystanie z RC?
Skraca czas dotarcia do celu. Niewydajne mi się, aby obrońcy korzystali z Buga. mają przecież portal przenoszący i niewielką drogę do przebycia.
Ryzykują? Po co? Aby otrzymać bana i w przyszłym tygodniu nie pomagać w obronie. Nie widzę w tym sensu.
"Jak zwykle brak szarych komórek zmusza innych ludzi do patrzenia na sprawę z wielu perspektyw."
Po drugie gra nie jest idealna nawet jeśli ktoś używa bugów nie koniecznie musi to robić specjalnie i świadomie.(Jeśli jednak ktoś wie, że znajduje się w bugu to powinien jak najszybciej powrócić do normalnej gry i starać się o unikanie podobnych sytuacji)
Z tym się zgadzam, ale jeśli pomimo upomnień gracz wciąż znajduje się w bugu? Robi to już specjalnie i świadomie.
Po trzecie co do pracy gm-ów to o ile pamiętam byli obecni na grodzie w dratan więc co się do nich czepiasz nie da się wszystkim dogodzić zawsze ktoś będzie miał jakiś problem.
Jeśli byli obecni to czemu w ich obecność są wykorzystywane bugi?
Pewnie będzie się pojawiać na każdej bitwie, bo jest to raczej czyjaś „stara” postać. Nikt nie ryzykowałby swojej postaci, którą gra, tak ewidentnie łamiąc regulamin chyba, że...... jest pewny, że nie zostanie, zbanowany.
Podaje jeszcze raz link do filmu:
http://rapidshare.com/files/392792303/clip0002.rar
bo niestety nie uzyskaliśmy odpowiedzi od GM czy widoczny na filmie gracz łamie regulamin czy nie? Czy gildia broniąca ten punkt musiała go opuścić, aby GM mógł dostrzec tego gracza?
Obejrzałem sobie filmik. Ex-member Immortalsów w punkcie ożywienia. Jednoznacznie widać, że on tam jest i nie wiem, jaki jest problem w jego dostrzeżeniu...
1. Jesteś członkiem jednej z tych gildii lub byłeś w trakcie trwania bitwy?
2. Masz dowody lub sam widziałeś jak obrońcy korzystają z RC(w szczególności jak autor tego tematy to robi)?
3. Jaką korzyść mają obrońcy poprzez korzystanie z RC?
Skraca czas dotarcia do celu. Niewydajne mi się, aby obrońcy korzystali z Buga. mają przecież portal przenoszący i niewielką drogę do przebycia.
Ryzykują? Po co? Aby otrzymać bana i w przyszłym tygodniu nie pomagać w obronie. Nie widzę w tym sensu.
1. Obecnie jestem w przywódcą gildii AF i nie mam zamiaru się z niej ruszać.
(Tak owszem byłem na tej bitwie.)
2. Widziałem jak ALTERNATYWA brała RC na swoim punkcie respiącym. A co do dowodów takowych nie posiadam tak jak oni nie maja dowodów na HUNTERS i NiViS. Ja nie mam zamiaru załatwiać komuś bana to nie moje sumienie. Ja powiem na ten temat jedno tylko uczciwie odbity/obroniony gród daje pełną satysfakcje.
3.Już ci mówię. Otóż po pewnym czasie większość ekipy postanowiła przejść się na ich punkt respiący. No i tu się zaczynają plusy RC dla ALTERNATYWY ponieważ gdy dana osoba respiła się to prawie natychmiastowo zostawała ona zabijana i musiała czekać minute. Gdy natomiast brali RC to momętalnie znikali z punktu respa nie dając atakującym szansy na zabicie ich.
Jeśli byli obecni to czemu w ich obecność są wykorzystywane bugi?
GM nie jest BOGIEM nie widzi wszystkiego i też o wszystkim nie wie !! Proszę was nauczcie się tego...
"wypominać" Czyli innymi słowy przyznajesz, że niektórzy członkowie tych gildii(NiViS, HUNTERS) korzystali z bugów.
Na własne oczy nie widziałem ale skoro tyle osób o tym mówi to możliwe, że coś w tym jest.
Jeśli na obydwa te pytania odpowiedz jest twierdząca to czemu zaprzeczasz sam sobie? Byłeś w porządku nie korzystałeś z bugów?
Uznaje moją odpowiedź jako wyjaśnienie a nie wypominanie to ty mnie zmotywowałeś do napisania tego postu.
Staram się nie używać bugów i na bitwie w dratan ani razu nie korzystałem z buga no chyba, że ślepy jestem. Nawet w procku gdy ktoś przychodzi z wyższym lvl-em i mnie bije nie chowam się w ścianę tak jak to większość farmerów robi.
Może jesteś zwolennikiem zasady "oko za oko..." jak Wy tak i My?
To że ktoś wykorzystuje bugi nie znaczy że ja mam to robić.
shinigami_1990
29.05.10, 21:48
gdyby usunieto w jakis sposob mozliwosc brania rc itd wiele by sie zmienilo...
Rycerskixx
30.05.10, 09:59
Fakt, faktem... Ta szelma stała w punkcie ożywienia, co było widoczne na filmie. Powinna być za to nagrodzona.
Widać, że ImmortalsTM coraz bardziej się boją straty Dratan, a i dobrze. Robi się tak jak dawniej... z tym, że Immo jest teraz po tej drugiej stronie... Robią to samo, mają to samo :) Jeszcze trochę, a sam pójdę na bitwę pomóc odbijać Dratan.
Konkurencja nie śpi i stawiam ze do końca roku szkolnego stracą gród.Taki prezent na wakacje:D
Ps.Alex zły adres strony gildi w sygnaturce ; ]
Pozdrawiam Rycerskixx
Moze dlatego nie widac tak dobrze jak trzeba ,bo to filmik.W grze nawet osoby z wada wzroku potrafia ta postac dostrzec.Wiec prosze nie bron za kazdym razem GM'a,bo akurat ona miala taka sama widocznosc jak i my,czyli bardzo dobra.Na dodatek byla poinformowana gdzie ta postac sie znajduje jak wspomnial datom.Nie musiala latac i szukac tej samej osoby po calej krainie.
Nie badz adwokatem,spojrz neutralnym okiem.Kiedy trzeba to sie chwali prace,ale kiedy nie wywiazuje sie ze swojej roli i ma sie zastrzezenia to sie powinno o tym mowic.
Nie widać bo stoi w środku , trzeba głęboko zajrzeć żeby zobaczyć postać , widać jak to robi kamerzysta.
Czy ja bronie Gm-a/ów ??.Powiedz w jaki sposób ,potwierdziłem ze jak by się dobrze przyjrzeć to widać postać ...
Dobrze wypowiedział się Vexar ...
Nie bronie nikogo , że wyrażam swoje zdanie to odrazu bronie gm-ów ??
To jest moje zdanie i moje poglądy ,więc nie zarzucaj mi że bronie kogoś za każdym razem i jestem jego adwokatem , wręcz wypraszam sobie ! ...
Co do "Nie badz adwokatem,spojrz neutralnym okiem.Kiedy trzeba to sie chwali prace,ale kiedy nie wywiazuje sie ze swojej roli i ma sie zastrzezenia to sie powinno o tym mowic."
Więc dyskutujemy tutaj o tym, więc w czym problem ?
Nie jesteśmy machinami , każdy ma prawo popełnić błąd ,nie wierze że znalazł by się ktoś kto w swojej pracy nie popełnił by ani jednego błędu ...
Ps:Każdy ma swoje poglądy ,więc nie zarzucaj z góry ,że ktoś stoi po czyjejś stronie.