PDA

Zobacz pełną wersję : Koniec z podwójnym expem i pu

Ozir14
30.04.10, 14:59
Tak jak napisalem chcialem zaproponować taka propozycje zeby nie było w ogule tego eventu w sw. procyon nie da rady tam wyrobic kazdy kazdemu ksuje.. Więc najlepiej zeby nikt nie dstawal wogule tego podwójnego expa i pu zresztą wystarczająco leci tego bez tego wystarczy ze np do farmienia pu wykupi sie platynowy czar. umiejetnosci i leci wiecej pu niz na tym evencie po 16k-18k pu za mobka.. Po za tym zaczynają byc rzucane hasla "won ze spota"- "to mój spot" lub tym podobne.. Co znaczy o nieprzeczytaniu regulaminu last chaos i nie dostosowanie sie do niego.. Wiem ze wielu forumowiczów skrytykuje mój temat ale wyraziłm tylko swoją opinie o tym evencie...

Burnek
30.04.10, 15:09
Pamiętam jak to w Procku bywało i wiem,że ten event zmniejsza ilosć pu niż jak to początkowo zakładano miał zwiększać . Z tego względu,że ubijamy o połowę moobków mniej,gdyż Procek jest zapełniony . Jedyne wyjscie - farmić nocami,a w dzień odpuscić grę .

Hory
30.04.10, 15:19
Eh... nie było eventu narzekanie... jest też narzekanie...
Zdecydujcie się...
Są 2 wyjścia:
- przestaw się na nocki
albo
- zaciśnij zęby i farm

jest też 3...
- nie graj w tą grę... ale to już ostateczność

flam
30.04.10, 15:39
Jeśli masz mocne nerwy to lataj po wszystkich spotach (tu się przyda dobra broń) i wybijaj wszystkie mobki, które są wolne. Ja farmie na 23 i nawet podczas tego eventu znajduje wolnego spota.Ale jeśli jesteś hardcorem i masz dobrą broń to farma na 17 i tak jak opisywałem:cool:

Morven
30.04.10, 17:49
Idź farmić w nocy jest o połowę graczy mniej i spokojnie możesz korzystać z eventu.

sebek2k50
30.04.10, 20:01
Nic tylko proco i proco... Bo kazdy musi sie nalapac... I po co ? Moja rada to isc do belfist :P czemu ? Bo teraz podczas eventu moby daja tyle samo a nawet wiecej co normalnie ghule i mumie. Dzis jak zacza sie event to masa ludzi byla w proco to poszedlem tam. I powiem ze fajnie bylo godzina farmy i 4 niebiany. Spokoj cisza nikt nie przeszkadza. Bo tak widze ze Belfist stoi i jest nie uzywane. A moze warto tam wpasc nawet dla EQ z + :P gdzie nie dropi w proco.
Wystarczy troche pomyslec :]

P.S albo farm na 23/25lvlu

kokosovaa
30.04.10, 20:09
nie każdy ma platyny wiesz?
nie każdy ma cash.
i nie każdemu przeszkadza, że ci ze słabszą bronią nie maja spotów.

Etaus
30.04.10, 20:46
Ozir zgadzam się z tobą;
Przestawiłem się na noc i jade na redbullach itp :) i pochwalam

A co do platyny można kupić gazetkę play i przepisać kod (przypominam to jest tylko do 35 lvl)

Maflex x
02.05.10, 17:56
Cóż.. korzystałem z tego eventu bardzo dużo. Przyznam że nie było takich problemów jak sie spodziewałem. Chociaż fakt, nie farmie na 17 lvlu na ghulach/mumiach tylko na 23 na walecznych. Ale ja nie miałem wielkich problemów z innymi graczami, ksuciem itp. Sądze że najwięcej takich jest na 17 lvlu, bo najbardziej popularna jest farma na tym lvlu a spotów też nie ma wiele.

Ze swojej strony polecam farmę na wyższym lvlu jak 17, mniej nerwów i kłopotów. Może i ubija się orka dłużej, ale biorąc pod uwagę tłok na ghulach w zupełności się to rekompensuje.

Natsuiro
02.05.10, 18:20
Taki event to okazja dla dużych lvl żeby nabić trochę %.
Teraz mówicie że źle, że są takiego typu eventy a potem jak nabijecie lvl będziecie się prosić o x2 Exp i Pu. :eek:

lichocho
02.05.10, 18:28
Chociaż fakt, nie farmie na 17 lvlu na ghulach/mumiach tylko na 23 na wyborowych.
Chyba na walecznych a nie wyborowych ;P

Ja też bardzo dużo skorzystałam z eventu, bo tylko podczas eventu nafarmiłam 11k pu. Farmiłam na 25 lvl na szalonych. W procku są 2 spoty z dużą ilością tych mobów (mówię o 10 i wyżej mobów) i mało osób zna oba ;P
Dlatego polecam farmę na 23-25 lvl :] Przy obejściu wszystkich 6 kanałów nie było możliwości żeby nie trafić na choć 1 wolny spot...

Chociaż nabiłam i tak sobie reda w starciu z osobą która mi się nie spodobała (nie chciała opuścić dobrowolnie miejsca gdzie farmiłam) i trzeba było iść na Balla...

Shiraina
04.05.10, 11:17
To normalne, że każdy chce korzystać w czasie eventu z podwójnych promocji.
A zabieranie tego innym, z powodu iż "Ty nie masz miejsca farmić", jest trochę egoistyczne moim zdaniem. Trzeba się dostosować, moja przyjaciółka farmiła w czasie eventu i nie narzekała na przeludnienie. Osobiście również miałam okazje farmić w takim evencie i mimo że było za mało mobów to i tak wyfarmilam więcej niż normalnym tempem.

Maflex x
04.05.10, 11:22
Chyba na walecznych a nie wyborowych ;P

Fakt, moja pomyłka, poprawione:P

lordmari
11.05.10, 23:47
Na farmę przydałoby się więcej kanałów, lub tworzenie własnego kanału :p
To drugie raczej nie do zrobienia

Armitage
12.05.10, 14:50
.....

Jej... a wy dalej o PU jeszcze się wam ten temat nie znudził . Choć fakt jak sie cała banda zlatuje i farmi na ghulah i mumiach to macie wesoło. I tylko jedno .... a orki to co pies.