PDA

Zobacz pełną wersję : Last Chaos Ranking

Ashganek
13.01.10, 16:45
Zapraszam do zapoznania się z system rankingowym i statystykami dotyczącymi polskiej wersji Last Chaos :)

http://www.lc-ranking.pl

Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje, co mógłbym do systemu dodać, to śmiało piszcie :)

Ostatnie zmiany:
- można już wyszukiwać graczy i gildie nie zwracając uwagi na wielkość wpisywanych liter
- w czasie aktualizacji danych z serwera wyświetla się stosowny komunikat
- w szczegółach gildii dodano listę byłych jej członków
- w szczegółach gracza dodano historię przynależności do gildii
- w szczegółach gracza dodano pasek pokazujący ile pozostało graczowi do następnego poziomu

dunedain40
13.01.10, 17:11
Kawał dobrej roboty:]

Sijan Oun
13.01.10, 17:43
może lvl peta....

krolo92
13.01.10, 17:52
Świetny ranking... Ale może jeszcze by tak dodać ilość PU wyfarmionego i te które zostało graczowi... No i jeszcze uaktualnienie co do statystyk gildyjnych.

Pozdrawiam

kulpiszonek
13.01.10, 18:38
Proponuję, aby dało się sortować ranking względem nazw, gildii, klasy, poziomu itp.

PS. Skąd masz takie dokładne informacje?? (np. Kiedy kto wbił lvl i tak dalej)
Trudno mi uwierzyć, żebyś siedział i codziennie spisywał wszystkie zmiany z rankingu ogólnego :P

Ashganek
13.01.10, 19:03
LC Ranking jest tworzony na bazie oficjalnego rankingu, w którym nie ma informacji dostępnych co do lvlu peta czy też ilości pu :( Z tego względu takiej możliwości nie ma :(

Dodałem właśnie informacje pokazujące w jakich gildiach byli gracze (w szczegółach gracza).

redhot2
13.01.10, 19:14
Jak sobie przypomne....to nie pamętam :D Kiedy ja zacząłem gre w Last Chaos jest taka możliwość dodać tą informacje? :)

EvenoM
13.01.10, 19:35
Jakim wzorem obliczasz tą "ilość punktów" w rankingu gildi?

BrzanA
13.01.10, 19:41
Bardzo mi się podoba , ale jak zobaczyłem ,że nawet napisane jest ile mam procent :O to się zdziwiłem mocno ^^

TenZły
13.01.10, 19:55
Nice work, z resztą na gildii już to pisałem, Ciebie chyba nie było wtedy.
Ciekawi mnie jak wyciągasz info z oficjalnego rankingu.

fido2801
13.01.10, 21:02
Świetna rzecz! Wszystkie informacje są pokazane w bardzo przejrzysty sposób. Taki ranking powinien być tutaj na oficjalnej stronie zamiast tego co mamy.
Swoją drogą też jestem ciekaw jak wyciągnąłeś info z rankingu.

Jedyne co mogę zasugerować, to zmiana kolorów w wykresie kołowym bo trochę się zlewają.

Respect. :cool:

Callan
13.01.10, 21:20
no, no ;)... co ile są uaktualnienia? :) mój poziom już się nie zgadza :)

Ashganek
13.01.10, 21:31
Nie ma niestety możliwości sprawdzenia kiedy zacząłeś grać w LC. Statystyki są zapisywane codziennie i od 11 stycznie 2010 system będzie aktualizowany codziennie (bo oficjalne statystyki są aktualizowane raz na dzień). Także z każdym dniem system będzie, mam nadzieję, coraz bardziej przydatny.

Jeśli chodzi o ilość punktów dla gildii to nie ma czegoś takiego, obecnie gildie są plasowane jedynie na podstawie sumy poziomów graczy. Jeśli ktoś ma pomysł na jakiś wzór obliczający ilość punktów dla gildii, to chętnie się z nim zapoznam i wprowadzę do systemu :)

grahnar
13.01.10, 23:52
Rewelacyjna robota! XD szkoda że gamigo nie udostępnia graczy z poziomami niższymi niż 35 :) wtedy ranking gildii byłby dokładniejszy :)

Arydo
14.01.10, 00:51
Świetna robota! Ranking o wiele lepszy od oficjalnego. :D

LRSA
14.01.10, 02:34
Dobra robota Ash ;) Pozdro :)

CarolusTitanus
14.01.10, 10:51
Ashganek - bardzo dobra robota, szczególnie z historią przesuwania się po rankingu. :) Grande browarro za stronkę i trud włożony w jej stworzenie!
Tylko jedna mała propozycja: czy jest szansa aby można było wyszukiwać graczy tak jak na oficjalnym rankingu?
Tzn: szukając np swojej postaci wpisałem nick tylko małymi literami i nie znalazło mnie, dopiero uwzględnienie dużych i małych liter dało wynik pozytywny.
Ps.: czas trochę poexpić bo lecę w dół. ;)

Ashganek
14.01.10, 13:25
Odnośnie kolorów w wykresach:
Popracuję nad tym :)

Odnośnie wyszukiwania:
Nie zauważyłem tego nawet :) Wcześniej to działało, jednak problem był też taki, że w historii gracza "demonek" istniały również wpisy gracza "DEMONEK".
Ale już poprawione i można wyszukiwać zarówno graczy jak i gildii nie zważając na wielkość liter :)

Dziękuję za uwagi :)

Majkaa
02.02.10, 18:50
Już nie gadajcie o tym PU, bo po co to komu? lc-ranking jak sama nazwa mówi to jest ranking a nie exp gracza i jego PU. Kawał dobrej roboty ;)

Ashganek
09.02.10, 13:55
Dlatego też prosiłem o wymyślenie nowej nazwy dla systemu, jednak nic się nie przyjęło :(