PDA

Zobacz pełną wersję : Fan Art - Regulamin

Kucharz
09.01.10, 14:33
Regulamin działu Fan Art.

Dział służy do prezentowania Waszych dzieł, tj. opowiadania, wiersze czy grafiki.
Także tworów programistycznych itp.

Sposób klasyfikacji prac:
-Obrazek, zdjęcie, rysunek itp. - w nazwie tematu dopisek "Grafika"
-Opowiadanie lub wiersz, rozmyślania - w nazwie tematu dopisek "Opowiadania"
-Wszystko, co nie pasuje do dwóch powyższych - w nazwie tematu dopisek "Inne"

1. Regulaminem nadrzędnym jest Regulamin Forum. Szanujemy innych użytkowników, nie wklejamy linków referencyjnych, nie zamieszczamy treści niezgodnych z prawem, nie używamy wulgaryzmów i tym podobne. Prace z wulgaryzmami są dozwolone, oczywiście w granicach rozsądku. Wtedy jednak musi się znaleźć odpowiednie oznaczenie w nazwie tematu (np. od 18 lat, od 16 lat ), poza tym nie przekraczamy granic dobrego smaku.

2. Komentując czyjąś prace robimy to z sensem i konstruktywnie. Nie obrażamy autora, jeśli nam się nie podoba jego praca. Nie piszemy postów typu "niezłe", "fajne" czy też "marne", "średnie", będą one natychmiast usuwane a autor karany. Prosimy o poważne podchodzenie do tego tematu.

3. Zamieszczamy wyłącznie prace naszego autorstwa. Nie popełniamy plagiatów. Dopuszczalne jest zamieszczenie cudzej pracy o ile dana osoba będzie o tym wiedzieć (i się na to zgodzi), a my sami poinformujemy, do kogo należy dana praca.

4. Staramy się wyrazić swoje zdanie o pracach, możemy zadawać pytania, ale powinny one łączyć się z tematem. Oznacza to, że możemy zapytać skąd ktoś czerpał inspirację czy jak osiągnął dany efekt. Wszelaki offtop będzie, naturalnie, usunięty, a autor stosownie ukarany. To samo dotyczy się spamu.

5. Nie tworzymy prac, których jedynym celem jest atak na kogoś. Takie coś potraktowane zostanie jako obraza i zostanie nie dopuszczone. Autor zaś będzie mógł spodziewać się kary.

6. Każdy ma obowiązek zapoznać się zarówno z regulaminem ogólnym forum jak i regulaminem tego działu zanim coś napisze. Brak znajomości regulaminu w żadnym wypadku nie usprawiedliwia jego złamania.

7. Umieszczanie reklam innych for, prywatnych firm, przedsiębiorstw; linki czy opisy przedstawiające sposoby zarabiania przez Internet jest zabronione.

8. Dozwolone jest zamieszczanie grafik w postach o rozmiarze całkowitym nie przekraczającym:
- 1000 x 1000 pikseli
- maksymalna waga 100 kB

9. Tematy i posty z pracami pojawią się po uprzednim zatwierdzeniu przez Moderatora.

Przykłady nazw tematów:

Moje prace - Kucharz - Grafika
Moje prace - Kucharz - Inne
Moje prace - Kucharz - Opowiadania

W wypadku gdy ktoś zamieszcza różne dzieła piszemy tak:

Moje prace - Kucharz - Grafika; Inne; Opowiadania

W wypadku zapożyczenia od kogoś prac piszemy:

Praca Furiousa - Opowiadania ; Moje prace - Kucharz - Grafika

Patronat nad tym działem obejmuje:
Furious